Konya'da yeni eğitim deneyimi: Karatay Tabiat Mektebi

Konya'da yeni eğitim deneyimi: Karatay Tabiat Mektebi

Karatay Şehir Parkı içinde hayata geçirilen Karatay Tabiat Mektebi, 8 bin ilkokul ikinci sınıf öğrencisine doğayla iç içe, uygulamalı eğitim imkanı sunuyor.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ve ilçedeki eğitim çağındaki çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Karatay Tabiat Mektebi'nin yapımı tamamlandı. Karatay Şehir Parkı içinde oluşturulan

Konya'da yeni eğitim deneyimi: Karatay Tabiat Mektebi

Karatay Tabiat Mektebi'nde 8 bin öğrenci, kurulan atölyelerde tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok konuda uygulamalı eğitimler ve etkinliklere katılacaklar. Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek eğitimler kapsamında, ahşaptan oluşturulan 3 adet atölyede kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı, atık malzemelerden organik gübre yapımı gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Projede ayrıca, içerisinde midilli atları, tavşan, kedi, güvercin, tavuk ve horoz gibi canlıların bulunduğu Hayvan Evleri, 25 adet çadırın kurulacağı 75 kişilik Çadır Kamp Alanı, doğal hayatın izlenebileceği 3 katlı Gözlem Kulesi ve çocukların keyifle vakit geçirebileceği 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru da yer alacak.

Konya'da yeni eğitim deneyimi: Karatay Tabiat Mektebi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin çocukların eğitim hayatına önemli katkı sağlamayı amaçladığını belirterek, "Çocuklarımız, oluşturduğumuz atölye ve alanlarda hem doğayla, toprakla, canlılarla iç içe olacaklar hem de birçok atölye çalışmasıyla okullarında gördükleri eğitimleri pekiştirmiş olacaklar" dedi. Başkan Kılca, Karatay Tabiat Mektebi'nin ilçeye, Konya'ya ve çocuklara hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.