Konya'da tüm ekipler sahada! Marketlerde her raf mercek altında

Konya'da tüm ekipler sahada! Marketlerde her raf mercek altında

Temel gıdada KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Konya'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zabıta ekipleri yoğun denetime başladı. Fırsatçılığa karşı marketlerde tüm ürünler ve fişler mercek altına alınırken, usulsüzlüklere ceza kesiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok temel gıda ürününde Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8'den 1'e düşürüldüğünü açıklaması ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Konya'da da marketler mercek altına alındı. Konya'da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri zabıta ekipleri, vatandaşların mağdur edilmesini engellemek için marketlerde fiyatlar ve kesilen fişleri didik didik inceliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, temel gıda ve tüketim ürünlerinde haksız kazancın önüne geçmek için denetimlerini artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e düşürüldüğünü açıklamasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da denetimler başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri zabıta ekipleri ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında zincir marketler başta olmak üzere birçok markette incelemeler yapılıyor.

Ekipler, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip KDV indiriminin uygulanıp uygulanmadığını tespit etmeye çalıştı. Zabıta ekipleri, KDV oranının yansıtılmaması durumunda ise Ticaret İl Müdürlüğü'ne durumu bildirerek ceza kesilmesini sağlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.