Konya'da test sonucu pozitif çıktı evi karantinaya alındı

Konya'da test sonucu pozitif çıktı evi karantinaya alındı

Konya'nın Emirgazi ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan R.K. (64) adlı kadının 'KOVİD-19' test sonucu pozitif çıktı. Yandaki evde oturan kızının ve yaşlı kadının evi karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Emirgazi ilçesinde dün rahatsızlanan R.K, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada kadına yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Kadının eşi ile kızları ve damatlarına yapılan test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi. 

R.K'nin eşi de  tedbir amaçlı hastanede gözlem altına alınırken kızları ve damatları taburcu oldu. Kendilerinin 14 gün boyunca evde karantina altında olacakları ve sağlık görevlileri tarafından sürekli takip edilecekleri bildirildi. Ayrıca R.K.'nin hem kendi evi hem de kızının evi karantinaya alındı. Burada önlem alan jandarma, eve giriş ve çıkışı yasakladı. Çiftin ziyaretine gelip Konya'daki evlerine dönen diğer kızı ve damadının takibe alındığı belirtildi.
 
Öte yandan ilçedeki koronavirüs tedbirleri de İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda artırıldı. İlçeye girişler kısıtlanırken, araçlar durdurulpp sürücü ve yolcuların ateşi ölçüldü. Emirgazi Kaymakamı İsmail Demirtaş, pazar yeri ve önlem alınan bölgelerde incelemelerde bulundu. 

Etiketler :