Konya'da 'su kardeşliği' toplantısı! 4 şehrin idarecileri iş birliği kararı aldı

Konya'da 'su kardeşliği' toplantısı! 4 şehrin idarecileri iş birliği kararı aldı

Konya'da KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce organize edilen Belediye Su Kardeşliği Toplantısı Karaman, Ordu ve Hatay illerinin su ve kanalizasyon idare yöneticilerinin katılımıyla yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Belediye Su Kardeşliği Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. Karaman, Ordu ve Hatay illerinin su ve kanalizasyon idare yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, KOSKİ’nin “İyi Uygulama Örnekleri” konuşuldu. Su tasarrufu, fiziki su kayıp ve kaçakları, kuraklık, küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal sulama konularının ele alındığı toplantıda işbirliği kararı alındı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Belediye Su Kardeşliği Toplantısına ev sahipliği yaptı.

koski.jpg

“İLİŞKİLERİN DAHA DA SIKLAŞTIRILMASI FAYDALI OLACAKTIR”

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan’ın katıldığı toplantıya, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir başkanlık etti. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Demir, Karaman, Ordu ve Hatay belediyeleriyle yapılan “Kardeş Şehir Protokolü” dolayısıyla bu buluşmanın gerçekleştiğine işaret ederek, “Bu protokolle, su idarelerinin ya da belediyelerin; hem teknik anlamda hem idari anlamda ortak bir yol bularak sistematik bir yapı içerisinde oturtulması amaçlanmıştır. Biraz daha ilişkilerimizi sıklaştırıp hem personelimizin birbiriyle tanışması hem gidiş gelişlerimizin sıklaştırılmasında da fayda olduğunu düşünüyorum” dedi.

“KONYA HAVZASINDA 1 MİLYON 100 BİN HEKTAR ALANI SULAYABİLİYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan da toplantının hayırlı sonuçlar getirmeni temenni ederek başladığı konuşmasında, “Konya Havzası’nda 5 milyar metreküp su kullanılıyor. Esasında Konya Havzası’nda 1 milyon hektar sulanan bir arazi var. Toplam Konya Havzası’nda 2 milyon hektar üzerinde arazi var ancak biz bunun Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün projeksiyonundan 1 milyon 100 bin hektar araziyi sulayabiliyoruz. Geriye kalan alanlarda biz kuru tarım yapmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

KOSKİ’NİN “İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ” ANLATILDI

Su kayıplarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar ile projelerin kardeş belediyelerle paylaşımı ve alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıda; küresel iklim değişikliği ve kuraklık, bilinçsiz sulama ve hayvancılık faaliyetleri, su tasarruf çalışmaları, fiziki su kayıp ve kaçaklarıyla mücadele, akıllı şehir uygulamaları ve İzole Alt Bölge (DMA) oluşumu konusunda kriterler ve dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

koski2.jpg

Ayrıca KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün “KOSKİ İyi Uygulama Örnekleri” kapsamında arıtılmış atık suyun tarımda kullanılması projesinin amaç, hedef ve kullanım alanlarıyla ilgili sunumların yapıldığı toplantıda; uygulamada olan “Mor Şebeke” ve CBS başta olmak üzere yapılan tüm yenikler hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Doğangün Çiflik, Konya Tarım İl Müdürü Ali Ergin, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Deveci ve Karaman Belediyesi Su Kanalizasyon Şube Müdürü Ferhat Yavuz da katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.