Konya'da 'olmaz' denilen yerde obruk oluştu: Bölge sakinleri endişeli

Karapınar ilçesinde gece saatlerinde Vahap Obası mevkiinde beklenmeyen bir obruk oluştu, bölge sakinleri endişeli.

Karapınar ilçesinde sık sık yaşanan obruk oluşumlarına bir yenisinin eklenmesi, bölge sakinlerini endişelendirdi. Gece saatlerinde Vahap Obası mevkiinde meydana gelen obruk, ilçenin bu bölgesinde kayıtlara geçen ilk obruk olarak tarihe geçti. Daha önce meydana gelen obruklar, ilçenin Karakuyu, Yassıca ve Yazamca bölgelerinde görülüyordu. Ancak son obruk, bu sefer obruk bölgesinin tam tersinde, yani 5 yaylanın yer aldığı bir merada, stabilize yolun bitiminde oluştu.

o1.jpg

Obruk oluşumunun dikkat çekici özelliklerinden biri, 1 metrelik bir tabakanın kumdan oluşması, diğer katmanların ise toprak olmasıdır. Karapınar'a 15 kilometre uzaklıktaki bu obruk, yaklaşık 12 metre çapı ve 7 metre derinliğiyle kayıtlara geçti.

o2.jpg

Bölgeye yakın yerde yaşayan İsmail Dikmen, bu olayın bölgede ilk defa gerçekleştiğini belirterek, "Bizim bölgelerin obruk bölgesi olmadığını, obruk oluşmayacağını zannediyorduk. Ancak bu obruk oluşumu bizi tedirgin etti. Bu bölgelerde daha önce hiç obruk oluşmamıştı. Obruğu köylüler fark etti ve biz de yetkililere haber verdik. Gece olması şanslıydı, hem araçlar geçiyor, hem de koyunlar otluyor. Üstelik yolun hemen yanında. Büyük bir felaketi ucuz atlattık” dedi.

o3.jpg

Karapınar Belediye zabıta ekipleri, obruk bölgesinde inceleme yaparak güvenlik önlemleri aldı. Obruğun hemen yanında bulunan yolu ulaşıma kapatmak için şerit çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.