Konya'da lokantalar, restoranlar ve kafelere denetim geliyor! Başkan Karamercan uyardı

Konya'da lokantalar, restoranlar ve kafelere denetim geliyor! Başkan Karamercan uyardı

Türkiye'de yeni dönemin başlangıcı olan Normalleşme Süreci Konya'da da başlamış oldu. Ancak yetkili makamlar işi sıkı tutmakta ve önlemlerin uygulanmasında oldukça kararlı.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan önümüzdeki günlerde Konya'da açılan işyerlerinin denetleneceğini ve esnafları önlemlere sıkı sıkıya bağlı olmasını istedi.

Karamercan üyelerine mesajında şu cümlelere yer verdi:

İçişleri Bakanlığı Genelgelerinde belirtilen hususlara (uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlere) ilişkin 5 Haziran Cuma günü tüm illerde Valiliklerin yönetim ve koordinasyonunda eş zamanlı denetimler yapılacaktır.

LOKANTA, RESTORAN, KAFE vb. Yerler icin;

- Servis yapılan masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenip düzenlenmediği,

- Müşteriye hizmet verecek tüm çalışanların (fiili olarak görev yaptıkları süre boyunca) maske veya yüz koruyucu siperlik kullanıp kullanmadıkları,

- Temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçla müzik yayını yapılıp yapılmadığı,

- Faaliyetlerine ilişkin kısıtlama devam eden gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri içkili yerlerin kapalı olup olmadığı denetlenecektir.

- Lokanta, Restoran, Kafe vb. yerler için 5 Haziran Cuma günü tüm illerde Valiliklerin yönetim ve koordinasyonunda eş zamanlı denetimler yapılacaktır. 

Etiketler :