Konya'da kurban hareketliliği! Meram hayvan pazarında satışlar hızlandı! İşte 7 Kurban kesim noktası

Konya'da kurban hareketliliği! Meram hayvan pazarında satışlar hızlandı! İşte 7 Kurban kesim noktası

Konya Meram Belediyesi'nin bu yıl da kurbanlık satış yeri olarak belirlediği Çomaklı Mahallesi Kurbanlık Pazar Alanı'nda satışlar başladı. Kurbanlık taşıyan araçlar Meram Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilerek alana alınırken, veteriner......

Konya'da kurulan kurban pazarlarında hareketlilik devam ediyor.

Meram Belediyesi'nin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurbanlık satış yeri olarak belirlediği Çomaklı Mahallesi Kurbanlık Pazar Alanı'nda satışlar başladı. Kurbanlık taşıyan araçlar Meram Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilerek alana alınırken, veteriner ekipleri de satış için getirilen hayvanları küpe ve pasaport kontrolleri sonrası sağlık kontrolünden geçiriyor.

MERAM'DA 7 KURBAN KESİM YERİ BELİRLENDİ

Meram Belediyesi, ilçe genelinde Çomaklı Kurban Pazarı ve Kesimhanesi, Melikşah Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Kovanağzı Semt Pazarı, Gödene TOKİ Semt Pazarı ve Harmancık Kapalı Semt Pazarı olmak üzere 7 ayrı noktayı kurbanlık kesim yeri olarak belirledi. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bu noktalarda en sağlıklı şekilde kurbanlarını kesebilecek.

Meram Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 23 Haziran Cuma günü başlayan kurbanlık satışları için belirlenen alanın dışında kurbanlık hayvan satışına ve kesimine izin verilmeyeceği belirtilerek, "Vatandaşlarımızın kurban ibadetini sağlıklı ve gönül rahatlığı ile yerine getirebilmeleri adına tüm önlemler alınmıştır. Bu çerçevede esnaflarımızın, satış için getirdikleri hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşımadığına dair Veteriner Hekim Raporu'nu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Veteriner hekimlerimiz, Çomaklı Mahallesi'nde bulunan kurban satış yerinde kontrol için 24 saat boyunca hizmete devam edecek. Vatandaşlarımız alışverişlerinde kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir" denildi.

Meram’daki hayvan satış alanında kurban hareketliliği

Meram’daki hayvan satış alanında kurban hareketliliği

Meram’daki hayvan satış alanında kurban hareketliliği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.