Konya’da kısıtlama gününde kırmızı renklerin sebebi belli oldu gibi

Konya’da kısıtlama gününde kırmızı renklerin sebebi belli oldu gibi

Konya ve Türkiye’de devam eden koronavirüs salgını nedeniyle getirilen haftasonu sokak kısıtlamalarında trafik yoğunluk haritasındaki yoğunluğun sebeplerinden biri ortaya çıktı.

Hafta boyunca yoğun tempoyla çalışan vatandaşlar haftasonunda da sokak kısıtlaması nedeniyle evlerine büyük oranda kapanıyor.

Salgının bulaş hızının kesilmesi için uygulanan kısıtlamalarda bazı bölgelerde ve özellikle ana caddelerde trafik yoğunluğu gözlerden kaçmıyor.

YEŞİL BÖLGELER ARTIYORDU

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk haritasında ise Konya’da birçok bölge yeşil renge dönmüşken sokak kısıtlaması gününde bazı bölgelerdeki kırmızı renkli yüksek riskli alanlar hemen farkedildi.

AVM’LER KIRMIZI RENKLİ

Genellikle alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelerin kırmızı renkte olması ise cep telefonu sinyalleriyle çalışan uygulamanın aslında nasıl çalıştığının da bir göstergesi olarak kendini göstermiş oldu.

KISITLAMA GÜNÜ KAMPANYA

Konya’da faaliyet gösteren bir market zinciri de 6 Şubat tarihinden yani kısıtlamanın ilk gününden itibaren geçerli 1 haftalık indirim kampanyasını ilan etti. Türkiye’de ilk alınan sokak kısıtlaması kararında da elinde çikolata taşıyan bir vatandaş görüntüsü ayrıca o gün ortaya çıkan alışveriş görüntüleri elden ele dolaşmış ve büyük tepki görmüştü.

kirmizi-korona.jpgkirmizi-korona-2.jpg

markasi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.