Konya’da intihar eden polis memuru Abidin Salkın üzerinden kirli provokasyon!

Konya’da intihar eden polis memuru Abidin Salkın üzerinden kirli provokasyon!

Nevşehir'de görevli polis memuru Abidin Salkın uzun süredir tedavi gördüğü MS hastalığı sebebiyle geldiği Konya'da intiharının Dr. Ekrem Karakaya olayı ile bağdaştırılarak, Konya Şehir Hastanesi’nde güvenlik zafiyeti varmış gibi gösterilmesine tepki geldi

Konya'da intihar eden polis memuru Abidin Salkın üzerinden yürütülmeye çalışılan kirli provokasyon ortaya çıktı. Bazı malum basın yayın organları intihar olayını bile çarptırarak, olayı farklı noktalara çekmeye çalıştı.

HASTANE OTOPARKINDA ÖLÜ BULUNDU

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Abidin Salkın (40) uzun süredir tedavi gördüğü MS hastalığı sebebiyle 5 Temmuz günü Nevşehir’den gelerek Konya Şehir Hastanesinde tedavi görmeye başladı ve 11 Temmuz 2022 günü hastane otoparkında bulunan aracında beylik silahıyla intihar etti. Ancak bazı basın-yayın organları intihar olayını bile çarptırarak öldürülen Dr. Ekrem Karakaya olayı ile bağdaştırdı ve Konya Şehir Hastanesi’nde güvenlik zafiyeti varmış gibi gösterdi.

İNTİHAR ETTİĞİ TESPİT EDİLDİ
Nevşehir Kozaklı İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Abidin Salkın, uzun süredir tedavi gördüğü MS rahatsızlığı nedeniyle 5 Temmuz günü Konya Şehir Hastanesine gelerek tedavi altına alındı. Salkın 11 Temmuz günü sağlık personeline haber vermeden odasından ayrılıp uzun süre hasta yatağına geri dönmemesinden dolayı hemşireler tarafından hastane özel güvenlik görevlilerine haber verildi. Güvenlik görevlileri tarafından kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu otoparka indiği görülmesi üzerine aracının bulunduğu park alanına gidildi. Salkın’ın aracı içerisinde başından vurulmuş halde bulunmasıyla olay polis ekiplerine aktarıldı. Olay yerine gelen Cinayet Büro ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde Salkın’ın beylik silahı ile kafasına bir el ateş etmek suretiyle intihar ettiği anlaşıldı.

AĞRILARI DAYANILMAZ BOYUTLARDA VE PSİKOLOJİSİ BOZUKTU

Polis memurunun yakın çevresi ve arkadaşlarıyla yapılan görüşmede uzun süren tedavi sürecinde son zamanlarda ağrılarının şiddetinin arttığı ve dayanılamaz boyuta ulaştığı, daha kapsamlı tedavi görmek için Konya Şehir Hastanesine sevk edildiği öğrenilirken zaman zaman çevresi ve ailesiyle sorunlar yaşadığı ve psikolojisinin bozulduğu öğrenildi.

POLİSİN İNTİHAR OLAYI ÜZERİNDEN KİRLİ PROVOKASYON
11 Temmuz’da gerçekleşen intihar olayının ardından bazı basın-yayın organlarında olayla ilgili soru işareti varmış gibi yansıtılarak cinayet olayı gibi algı yaratılmaya çalışıldı. Uzun süredir rahatsızlığı bulunan ve yoğun bir tedavi sürecinden geçen Salkın’ın son zamanlarda ağrılarının artması ve yaşadığı psikolojik sorunlar sebebiyle intiharının bile çarpıtılarak öldürülen Dr. Ekrem Karakaya olayı ile bağdaştırıldığı görülürken vatandaşlar ve hastane çalışanları tarafından bir sağlık kuruluşunun hedef gösterilerek olayın saptırılmaya çalışılması tepki gördü.

KONYA POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Polis yetkililerinden alınan bilgilerde Abidin Salkın’ın intihar olayının ardından yapılan adli soruşturma ve kriminal incelemede Salkın’ın beylik tabancası ile bitişik atış yapıldığı ve sonrasında da sürdürülen adli soruşturmada olayın intihar olduğu kesinleşti.

15 GÜN SONRA YALAN HABERLERLE KONUYU SAPTIRDILAR

Salkın’ın 11 Temmuzdaki intiharının ardından Nevşehir yerel basınında intihar ederek yaşamına son verdiği ve Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde toprağa verildiği haberleri yer almasına rağmen intihar olayından 15 gün sonra konunun saptırılarak bazı basın yayın organlarında güncel bir konu gibi yansıtılmaya çalışıldığı görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.