Konya'da Günlük Kiralık Evler için Yeni Yasal Düzenleme: 1 Milyon Liraya Kadar Cezai Yaptırım

Konya'da Günlük Kiralık Evler için Yeni Yasal Düzenleme: 1 Milyon Liraya Kadar Cezai Yaptırım

Günlük kiralık evlerde önemli değişiklikler geliyor! Konya'da günlük kiralama yapanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza geliyor.

Konya'yı Yakından İlgilendiren Kanun: Günlük Kiralık Evlere Yeni Düzenleme Geliyor

TBMM'nin 1 Ekim itibariyle yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte, Konya'da günlük kiralık evlerle ilgili önemli bir yasal düzenleme geliyor. Günlük kiralama işi yapanlar ve kiraya verenler için getirilen bu düzenlemeler, günlük kiralık evlerin denetlenmesi ve düzenlenmesi amacı taşıyor.

Turizm Konutu Ruhsatı Şartı

Yeni düzenlemeye göre, evini günlük kiralama yapmak isteyenlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'turizm konutu' ruhsatı alması gerekecek ve bu ruhsatı kapısının önünde göstermek zorunda olacaklar. Ruhsat almayanlar evlerini günlük kiraya veremeyecekler.

Komşulardan İzin Şartı

Eğer kiralanacak ev bir apartmanın içindeyse, kiraya verenler komşularından muvafakatname almak zorunda olacaklar. Bir kişi dahi izin vermezse, ev sahibi günlük kiralama yapamayacak.

Ceza ve Denetimler

Yasa tasarısının yasalaşması halinde, kurallara uymayan ev sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanacak. Daire başına 1 milyon TL'ye yakın ceza öngörülüyor. Ayrıca, gerekli belgelerin tamamlanmaması ve kiralamanın devam etmesi durumunda ev mühürlenecek.

Kimlik Bilgilerinin İbrazı

Yeni düzenleme, günlük kiralamalarda kiraya verenlerin kimlik bilgilerinin ve konaklama sürelerinin Emniyet'e ibraz edilmesini gerektiriyor. Bu bilgilerin e-devlet üzerinden sunulması sağlanacak ve bu kurala uymayan ev sahipleri cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar.

Konya'da yaklaşan bu yeni düzenleme, günlük kiralık evlerin daha düzenli ve denetlenebilir hale gelmesini amaçlıyor. Bu düzenlemeler, hem günlük kiralama yapanları hem de kiracıları daha güvende hissettirecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.