Konya'da depremzede göçü ev sahiplerini panikletti: Kiralar düşüyor, boş evler artıyor

Konya'da depremzede göçü ev sahiplerini panikletti: Kiralar düşüyor, boş evler artıyor

Deprem bölgesinde TOKİ konutları teslim edilmeye başlandı. Konya'dan ayrılan depremzedeler ile birlikte kiralık ev sayısı arttı. Ev sahipleri yüksek kira taleplerinden vazgeçerken, bazı bölgelerde fiyatlarda düşüş gözlemleniyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından Konya'ya göç eden depremzedeler, şehirde barınma krizine yol açmıştı. Özellikle güvenli bir şehir olarak görülen Konya'da kiralık ev bulmak zorlaşırken, ev sahipleri de bu durumdan faydalanarak kira fiyatlarını fahiş fiyatlara yükseltmişti.

Depremzedeler Memleketlerine Dönüyor, Konya'da Kiralık Ev Sayısı Artıyor

Ancak deprem bölgesinde TOKİ konutları tamamlanmaya ve depremzedelere teslim edilmeye başlandı. Bu durum, Konya'dan ayrılan depremzedelerin sayısında artışa neden oldu. Depremzedelerin göçü ile birlikte kiralık ev sayısı da artarken, ev sahipleri dairelerinin boş kalmaması için yüksek kira taleplerinden vazgeçmek zorunda kalıyor.

Özellikle merkezi ısınma sistemine sahip konutlarda ev sahipleri, yüksek ısınma ve aidat masraflarını karşılamak istemediklerinden dolayı mülklerini kiraya vermek için acil ilana sarıldı. Bu durum, Konya'nın birçok bölgesinde kira fiyatlarında yerinde saymalara ve düşüşlere yol açtı.

Resmi olmayan rakamlara göre Konya'da şu anda 4 bine yakın kiralık ev olduğu tahmin ediliyor. Bu sayının önümüzdeki aylarda daha da artması bekleniyor.konya-kiralik-konut-listesi.jpg

Konya'da Kiralık Ev Fiyatları Ne Kadar?

Konya'da kiralık ev fiyatları, evin bulunduğu bölgeye, büyüklüğüne ve özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Ancak genel olarak bakıldığında, son aylarda kira fiyatlarında yerinde sayma ve düşüş gözlemleniyor.

Depremzedelerin Göçü Ev Sahiplerine Ders Oldu mu?

Depremzedelerin geri dönüşü, Konya'daki ev sahiplerine önemli bir ders vermiş gibi görünüyor. Fahiş kira fiyatları ve fırsatçılık girişimlerinin uzun vadede fayda sağlamayacağı ve ev sahiplerini boş evlerle karşı karşıya bırakabileceği görüldü.

Bu nedenle, ev sahiplerinin kira fiyatlarını belirlerken makul davranmaları ve piyasa şartlarını göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca, uzun vadeli kiracılar bulmak için güvenilir ve dürüst bir tutum takınmaları da önemli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum