Konya'da çardak baskını! Horoz dövüşü yapan 9 kişiye işlem yapıldı

Konya'da çardak baskını! Horoz dövüşü yapan 9 kişiye işlem yapıldı

Konya'da polis ekipleri, horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Çardakta gerçekleşen operasyonda 7 horoz muhafaza altına alınırken, 9 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen horoz dövüşü ihbarı üzerine hızla hareket etti. Meram İlçesi'nde bulunan Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'ndeki bir adrese yapılan operasyonda, çardakta horoz dövüşü yapıldığı tespit edildi.

Anında baskın düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri ile Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim görevlileri, olay yerinde bulunan 7 horozu muhafaza altına aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Canbulan ekibine teslim edilen horozlar, sağlık kontrollerinden geçirilerek güvenli bir şekilde koruma altına alındı. Aynı zamanda Meram zabıta müdürlüğü ekipleri, olay yerini mühürleyerek gerekli tedbirleri aldı.

Operasyonda yakalanan 9 kişi hakkında ise hayvan dövüşü yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem başlatıldı. Emniyet birimleri, hayvanlara karşı işlenen suçların ciddiyetini vurgulayarak, bu tür faaliyetlerin kesinlikle tolere edilmeyeceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.