Konya'da çabuk yorulan ve nefes darlığı çeken 12 yaşındaki Azra, Selçuk Tıp’ta sağlığına kavuştu

Konya'da çabuk yorulan ve nefes darlığı çeken 12 yaşındaki Azra, Selçuk Tıp’ta sağlığına kavuştu

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yürümekte zorlanan, çok çabuk yorulan ve nefes darlığı çeken 12 yaşındaki Azra Çıtırık, Türkiye'nin sayılı hastanelerinde uygulanan ipli skolyoz ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Konya'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yürümekte zorlanan, çok çabuk yorulan ve nefes darlığı çeken 12 yaşındaki Azra Çıtırık, Türkiye'nin sayılı hastanelerinde uygulanan ipli skolyoz ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Bölgenin sağlık güvencesi olmayı hedefleyen, bu hedefi gerçekleştirecek teknik ve fiziki alt yapı ile insan gücüne sahip olan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Türkiye'de, hatta dünya çapında sayılı hastanede kabul gören tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Bunlardan biri de ipli skolyoz tedavisi.

12 yaşındaki Azra, Selçuk Tıp’ta sağlığına kavuştu

"HASTANEMİZ, BU TEDAVİYİ YAPABİLEN ENDER HASTANELERDEN BİRİSİ OLDU"

Skolyozun, halk arasında omurganın sağ ya da sola eğriliği olarak bilinen bir rahatsızlık olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güleç, "Skolyoz hastalığı, omurganın 3 boyutlu yanlış hizalanmasıyla karakterize edilen bir durum ve genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık, ilerlemesi durumunda akciğer kapasitesinde yetmezlik, bel ve sırt problemleri dahil önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Skolyoz, ilerleyen yaşlarda özellikle 40 - 45'li yaşlardan sonra hastaların kronik bel ağrısı çekmesine neden olan bir hastalık. Bu hastaların belli açı değerlerini geçtikten sonra ameliyat edilmesi gerekiyor. Kliniğimizde omurga cerrahisine yönelik tedaviler yapılabiliyor. Bu konudaki bütün tedavi protokolleri hastanemizde uygulanıyor. Son yıllarda popülaritesi artmakta olan ipli skolyoz tedavisi, Türkiye'de sadece İstanbul ve Ankara'daki birkaç merkezde uygulanıyor. Kliniğimiz, bu tedaviyi yapabilen ender hastanelerden birisi oldu. Hastanemize başvuran Azra, şu anki halinden oldukça memnun. İki hafta önce omurga cerrahisi ekibimizle birlikte ameliyatını gerçekleştirdik. Bugün sağlıklı bir şekilde yürüyerek kliniğimize geldi" dedi.

12 yaşındaki Azra, Selçuk Tıp’ta sağlığına kavuştu

Doç. Dr. Ali Güleç, "Bizlere bu ameliyatı yapma imkanı sunan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ve Hastanemiz Başhekimliğine teşekkür ediyorum. Hastamızdan herhangi bir ücret talep etmeden hastanemiz imkanları ile bu ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyatı, İstanbul ve Ankara dışında yapan ilk hastaneyiz" ifadelerini kullandı.

12 yaşındaki Azra Çıtırık ise, "Ameliyat olmadan önce çok çabuk yoruluyordum, yürümekte zorlanıyordum. Nefesim daralıyordu. Şu anda gayet iyiyim. Tüm hocalarıma çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.