Konya’da Ahilik Haftası! Ahilik Yürüyüşü ve şed kuşanma töreni yapıldı

Konya’da Ahilik Haftası! Ahilik Yürüyüşü ve şed kuşanma töreni yapıldı

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen "Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı" büyük coşkuyla başladı

Konya'da Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ahilik Yürüyüşü ve şed kuşanma töreni gerçekleştirildi.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından düzenlenen "Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı" büyük coşkuyla başladı. Etkinlikler çerçevede ilk olarak Alaaddin Tepesinden Kapu Camisi'ne kadar Ahilik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından düzenlenen programda konuşan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, "Harama bakma, haram yeme, haram içme. Doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme. Kimseyi kandırma. Dünya malına bakma. Yanlış ölçme, eksik tartma. Ahinin eli, kapısı, sofrası açık olmalı. Gözü, beli ve dili kapalı olmalı. Gelen gelsin saadetle, giden gitsin selametle. Sözleri ile barışın, huzurun, doğruluğun ve erdemli toplum oluşturmanın formülünü veren Ahiliğin kurucusu Pirimiz, Ahi Evran'dır. Bizlerin bu güzel ve anlamlı günde buluşmasına vesile olan Pirimiz Ahi Evran başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan ahilerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, ahilerin Ahilik Haftasını tebrik etti.

"ESNAF KARDEŞLERİMİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM"

Ahilik kültürünün Anadolu medeniyetinin taşınmasında önemli bir mecra olduğunu ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Esas olan, toplumun hem kültürel değerlerin inşası hem gelecek kuşaklara intikal etmesindeki en önemli mecra maişet temini bir yandan yapılırken, bir yandan da esnaflık kültürü bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonksiyonunu da ifa edegelmiştir. Bugün de bunun güçlenerek devam etmesi, güçlü toplum, güçlü şehir inşa etmenin en önemli hususlarından birisidir. Alın teri dökerek insanlarımıza hem kendi maişetini hem topluma hizmet sunan değerli esnaf kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Haftanız mübarek olsun. İnşallah dünyadaki rekabet gücümüzü artıracak kalkınmanın en temel unsurlarından olan sosyal kalkınma, kültürel kalkınmanın da öncü misyonunu artırarak devam ettiririz. Bu esasen toplumumuzun küresel olarak maruz kaldığı, kalacağı riskleri bertaraf etmede de esnafımızın bu dayanışması bu manevi istiva noktaları bir güvence mekanizmasıdır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Konya Valisi Vahdettin Özkan, ilin ahisi Ali Nergiz, yılın kalfası İsmet Güler ve yılın çırağı Alper Büyükkağnıcı'ya plaket verdi.

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Konya’da Ahilik Haftası etkinlikleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.