Konya'da lokantaların çalışma saatleriyle ilgili açıklama

Konya'da lokantaların çalışma saatleriyle ilgili açıklama

Konya Valiliği Lokantaların çalışma saatleri ile ilgili yeni genelge yayımladı. Lokanta ve restoranların saat 22.00 itibariyle oturarak müşteri kabul etmeleri ve gel al ya da eve servis saat 24.00 de kadar sürdürmelerine izin verilmesine karar verilmiştir

Konya Valiliği lokanta ve restoranların çalışma saatleri ile ilgili yeni bir genelge yayımladı.

Genelgede şu bilgilere yer verildi

İl Hıfzıssıhha kurulumuzun 03.06.2020 tarih ve 57 sayılı kararı ile;

İlgi   a).     İçişleri Bakanlığının 02.06.2020 tarihli ve 8591 sayılı Genelgeleri

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda,

İçişleri Bakanlığının İlgi (a) 02.06.2020 tarihli ve 8591 sayılı Genelgeleri ile 2020/55 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca gerekli kararlar alınmıştır. İçişleri Bakanlığının talimatları ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıdaki belirtilen ek kararın alınması gerekmektedir.

İl genelinde, lokanta ve restoranların saat 22.00 itibariyle oturarak müşteri kabul etmelerini sonlandırmaları esas olmakla beraber, faaliyetinin niteliği gereği gel al ya da eve servis şeklinde hizmet verecek lokanta ve restoranların faaliyetlerini 24.00 de kadar sürdürmelerine izin verilmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler :