Konya Tanıtım Günleri için geri sayım başladı! Nerede yapılacak?

Konya Tanıtım Günleri için geri sayım başladı! Nerede yapılacak?

Konya Sanayici ve İşadamları Derneğitarafından İstanbul’da düzenlenen “Konya Tanıtım Günleri”, bu yıl Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek. 23-26 Kasım tarihlerindeki etkinlikte, Konya’nın geleneksel yemekleri ve kültürel zenginlikleri tanıtılacak

İstanbul’da geleneksel hale gelen “Konya Tanıtım Günleri”, bu yıl Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nda 23-26 Kasım’da gerçekleştirilecek. Etkinlikte Fırın Kebabı, Etli Ekmek ve Peynirli Pide gibi Konya mutfağının dünyaca meşhur geleneksel lezzetleri de ziyaretçilerle buluşacak.

KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, tüm Konya’ lıları, İstanbul’ da yaşayan ve kendini Konya’ lı hisseden herkesi ve yabancı turistleri “Konya Tanıtım Günleri’ ne davet etti. Dünyada bilinen ilk şehirleşmenin Konya sınırlarındaki Çatalhöyük’te başladığını hatırlatan Çelik, “Yani diyebiliriz ki aslında bugün dünya medeniyetinin oluşmasında Konya’nın da önemli bir yeri vardır. Biz başta Konyalılar olmak üzere İstanbul’da yaşayan herkesi medeniyetler beşiği, kadim başkentimiz Konya’ mızı daha iyi tanıyabilmek için etkinliğimizi ziyaret etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

“DÜNYADA TÜRBESİ YAPILAN TEK AŞÇIBAŞI KONYALIDIR”

Çelik, Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilere Mevlana başta olmak üzere Konya’nın tarihi ve turistik mekânları hakkında bilgiler verileceğini belirtti. Etkinlikte Fırın Kebabı, Etli Ekmek ve Peynirli Pide gibi Konya mutfağının dünyaca meşhur geleneksel lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturacaklarını söyleyen Çelik, şunları da kaydetti:

“Dünya'da türbesi olduğu bilinen tek aşçıbaşı olan ve aynı zamanda Mevlana Hazretlerinin aşçıbaşılığını da yapmış Ateşbâz-ı Velî’nin türbesi Konya'dadır. Bu, Konyalıların yemek kültürüne verdiği önemin en güzel kanıtıdır.

Bugünkü Türkiye topraklarında kurulan ilk Müslüman Türk Devleti olan Anadolu Selçuklularının başkenti Konyamız, bin yıldır yaşatılan zengin bir mutfak mirasına sahiptir. Tanıtım Günleri’nde Konya’ mızın turizm sektörüne de katkı sunacağımızı umuyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.