Konya SMMMO’da 7440 sayılı kanun borç yapılandırma bilgilendirme semineri

Konya SMMMO’da 7440 sayılı kanun borç yapılandırma bilgilendirme semineri

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri Behzat Er, Mesut Çalışır ve YMM Soner Ülgen Konya SMMM Odası üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlediği bilgilendirme semineri verdi

Konya SMMM Odası üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlediği eğitim faaliyetlerine “7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırma, Matrah ve Vergi Artırımı” konulu bilgilendirme semineriyle devam etti. Seminere Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora ve çok sayıda Oda üyesi katıldı. Seminer sunumu ise Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri Behzat Er, Mesut Çalışır ve YMM Soner Ülgen tarafından gerçekleştirildi.

4.jpg

Bilgilendirme seminerinin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Abdil Erdal, ”Mesleki gelişimin temelinde her zaman eğitim en önemli etkenlerden birisi. Konya Mali Müşavirler Odası olarak güncel konularla ilgili online ve yüz yüze eğitim faaliyetlerimizi devamlı düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisiyle ilgili online seminerlerimizi gerçekleştirdik. Bugün de 7440 Sayılı yapılandırma kanunuyla ilgili bilgilendirme seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Seminerimize katkılarından dolayı Konya Vergi Dairesi Başkanı Sayın Recep Bora ve Grup Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi 7440 sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu ile birlikte birçok kamu alacağına yapılandırma imkânı getirildi. Bu kapsamda Odamıza olan aidat borçları içinde yapılandırma imkânı mevcut. Bununla ilgili teknolojik çalışmalarımızı tamamladık. Oda aidat borçları için hem Oda veznemize hem de internet şubemiz üzerinden hızlı şekilde yapılandırma başvurusu yapılabilmektedir. Teknolojik çalışmalarımızla ilgili olarak sizlere de bilgilendirilmesi yapılan Odamızın mobil uygulamalarıyla ilgili çalışmalarımızı da tamamlamış bulunuyoruz. Odamızla ilgili ve mesleki olarak tüm bilgilendirmeyi içeren mobil uygulamamız da uygulama marketlerinde yayınlandı. Telefonlarınızda uygulama marketlerine girerek uygulamamızı indirebilirsiniz. Uygulamamıza yeni özelliklerde önümüzdeki günlerde eklenmeye devam edecek” diye konuştu.

1.jpg

KONYA SMMMO KOOPERATİFÇİLİK EĞİTİMLERİ İÇİN YETKİLENDİRİLDİ

14 Ocak 2022 tarihli resmî gazetede yayınlanan Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği ile kooperatifçilere eğitim alma zorunluluğu getirildiğini belirten Başkan Erdal, ”Yönetmelik, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin alması gereken kooperatifçilik eğitimine ilişkin süreci kapsamaktadır. Konya Mali Müşavirler Odası olarak bizde Ticaret Bakanlığımıza gerekli başvuruları yaparak "Kooperatifçilik Eğitimi" verme konusunda yetkilendirme işlemini tamamlamış bulunuyoruz. Bakanlığımızla gerekli olan protokolü imzaladık. Kooperatifçilik eğitim programıyla ilgili gerekli çalışmaları da tamamladık. Eğitimle ilgili duyurularımız en kısa zamanda yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

2.jpg

3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.