Konya Selçuklu’da 3 açılış birden

Konya Selçuklu’da 3 açılış birden

Konya'nın Selçuklu Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi'ne kazandırılan Cem Sultan Parkı ve park içerisinde yer alan Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Nefes Kafe'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi'ne kazandırılan Cem Sultan Parkı ve park içerisinde yer alan Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Nefes Kafe'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı mahallerine vatandaşların talep ve ihtiyaçları istikametinde parklar, sağlık yatırımları ve daha birçok yeni yatırımları kazandırmaya devam ediyor. Revize işlemi tamamlanarak hizmete sunulan ve içerisinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Selçuklu Nefes Kafe'nin de bulunduğu Cem Sultan Parkı için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

acilis-5.jpg

"SON DÖNEMDE İLÇEMİZE ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ OLDU"

Selçuklu Belediyesi olarak, bütün mahallerde her yaştan insanın faydalanabileceği sağlık, eğitim, spor ve sağlık tesisleri ve parklar inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Dumlupınar Mahalle'miz yaklaşık 13 bin kişilik nüfusuyla, bizim önemli mahallelerimizden bir tanesi. Burada son dönemde gerçekten önemli yatırımlarımız oldu. Daha önce ağız ve diş sağlığı merkezimizin, Selçuklu Muhtarlar Derneği'mizin ve emekliler lokalimizin son olarak da kapalı pazar yerimizin açılışlarını gerçekleştirmiştik. Şimdi de bu 3 önemli yatırımımızla birlikte bölgemizin ihtiyaç duyduğu büyük bir eksikliği de inşallah gidermiş olacağız" dedi.

Selçuklu’da 3 açılış birden

"CEM SULTAN PARKI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU"

Cem Sultan Parkı ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Ahmet Pekyatırmacı, "Daha önce burada harabe halinde bir park bulunuyordu. Tabii biz de bölgemizin ihtiyaç duyduğu oldukça modern, içerisinde kafeteryası, yürüyüş yolları, çim alanları, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve banklar bulunan bir parkı kısa süre içerisinde inşa ederek mahallemize kazandırmış olduk.14 bin 730 metrekare alan üzerinde kurulu olan parkımızın belediyemize toplam maliyeti güncel rakamlarla 7 milyon 616 bin Türk Lirası. Parkımızın içerisinde 7 bin 127 metrekare çim alan, 785 metrekare peyzaj alanı, 950 metrekare yürüyüş yolu, 300 metrekarelik oyun alanı, 17 adet park aydınlatması ve28 adet bank bulunuyor. Yine parkımızda 3 bin 500 metrekaresi kumlamalı parke, bin 425 metrekaresi kilitli parke olmak üzere 4 bin 925 metrekarelik bir parke çalışması gerçekleştirdik. Görsel ve estetik açıdan dikkat çeken kumlamalı parke taşlarını da ilk defa bu parkımızda uygulamış olduk. Parkımızda ayrıca kioks kafe konseptiyle hizmet verecek olan Selçuklu Nefes Kafe'miz bulunuyor. 21 metrekaresi kapalı olmak üzere 483 metrekarelik alan üzerine kurduğumuz Nefes Kafe'miz, hemşehrilerimizin soluklanıp dinlenebilecekleri, çay, kahve ya da meşrubatlarını içip bir şeyler atıştırabilecekleri küçük şirin bir kafeterya olacak. Bu kafemiz Tropikal Kelebek Bahçe'miz ve Kanyon Parkımız'da da hizmete açtık. Seyir Tepesin'de, Sille Mahalle'mizde ve Yeni Nesil Şehir Kütüphane'mizde de kısa bir süre içerisinde açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Selçuklu’da 3 açılış birden

"VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIK ALANINDAKİ YATIRIMLARDA HAYIRSEVER OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Selçuklu Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever işbirliği ile Dumlupınar Mahallesi'nin yeni bir sağlık yatırımına daha kavuştuğunu belirten Başkan Pekyatırmacı, "Parkımızın içerisinde belediyemizin arsa tahsisini yaptığı yapımını ise hayırseverimiz Mehmet Güvenç'in üstlendiği 12 No'lu Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz bulunuyor. 160 metrekare alanı bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda acil servis bölümü, personel odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı yer alıyor. Bu istasyonumuz da bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılamış olacak. Ben buradan Mehmet Bey'e bu değerli hizmetinden ötürü özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bütün hemşehrilerimizi, bütün vatandaşlarımızı da özellikle sağlık alanındaki yatırımlarda hayırsever olmaya davet ediyorum. Bu çalışmaların yürütülmesinde, bu hizmetlerin şehrimize kazandırılmasında İl Sağlık Müdürlüğü'müzün çok büyük emekleri, gayretleri var. Cem Sultan Parkı'mız, 12 Nolu Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve Nefes Kafemiz bölgemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

acilis-2.jpg

Konya belediyeleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde Konya'ya hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Allah'a şükürler olsun ki her hafta ya temel atıyor, ya da açılış yapıyoruz. Hep beraber birbirimize güç vererek birlik ve beraberliğin neticesinde işlerimizi sürdürüyoruz. Saliha ve Hayati Güvenç Acil Sağlık İstasyonu gibi kurumlarımızın her geçen gün sayıları çoğalıyor. Hayırsever Mehmet Güvenç ailesinin adını taşıyacak 112 acil sağlık istasyonunu bölgeye kazandırdı. Güvenç ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlık yatırımlarında Konya modeline 5 yıldızlı bir acil sağlık hizmetleri istasyonunu daha kazandırıldığını ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Sağlık yatırımlarında Konya modeli gerçekten güzel işliyor. Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimizle bu halkayı her geçen gün genişletiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın özellikle büyük şehirlerimizde 112 acil sağlık istasyonları ve aile sağlığı merkezlerine arsa bulunmakta zorlanıldığı için şehirdeki parkların bir bölümüne bu tesislerin yapılması için genelge gönderdi. Ama biz Konya olarak yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte bu modeli, bu sistemi oturtmuştuk. Gerçekten Konya bir adım daha önde gidiyor ve diğer illere örnek oluyor. Özellikle Selçuklu Belediye başkanımız bize yeni eserler kazandırıyor. Bizlere büyük katkı sağlıyor ve işimizi kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu.

Selçuklu’da 3 açılış birden

"BİZLER BU AÇILIŞLARA, TABİRİ YERİNDEYSE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ"

Konya'ya hizmet noktasında eser siyasetinin en önemli örneklerine şahit olunacak özel günlerden biri olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, "Konyamıza ve Selçuklumuza değer katacak bu kıymetli eserlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Konya'mızı yüksek hizmet standartlarıyla donatarak çok daha güzel yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizin dört bir noktasını eserlerle donatırken her bir hemşehrimizin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi de en önemli önceliklerimizden biri" ifadelerini kullandı.

Konya'yı birlikte büyütmenin gayretinde olduklarını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, "Bir tarafta hayırsever, diğer tarafta belediyelerimiz ve kamunun ilgili birimleri ile herkes birlikte Konya'yı büyütmenin çabası içerisindeyiz. Bu büyük bir güzellik. Bugün baktığımız zaman hem hükümetlerimizin ortaya koyduğu büyük eserler hem belediyelerimizin ihtiyaç olan her alana dokunma çabaları hamdolsun ki bu şehrin insanlarının bu güzel insanların hayatını kolaylaştırıyor. Onun için huzurlarınızda kıymetli belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Konya'nın hizmet sağanağına kaldığı yerden devam ettiğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, "Hemen hemen her gün Selçuklumuzun Karatayımızın, Meramımızın bir açılışına, bir temel atma törenine şahitlik ediyoruz. Bizler bu açılışlara, tabiri yerindeyse yetişmekte zorlanıyoruz. Hem merkezi hükümet olarak hem yerel yönetimlerde odaklandığımız tek şey milletimizin öncelikleri ve hizmet geleneğidir. Dolayısıyla zaten bunu Konya'da en güzel şekliyle görüyoruz. Bugün de hayırseverlerimiz vasıtasıyla şehrimizin neresinde bir hizmet ihtiyacı varsa onların desteğiyle o ihtiyaçların bir kısmı gideriliyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cem Sultan Parkı ve park içerisinde yer alan Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Nefes Kafe'nin açılışı dualar ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra açılışı yapılan yerleri gezdi. Açılış programına hayırsever Mehmet Güvenç ve ailesi, AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Selçuklu’da 3 açılış birden

acilis-14.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.