Konya Müftüsü Öge TYB'de 'Ramazan Kuran ve Maneviyat'ı anlattı

Konya Müftüsü Öge TYB'de 'Ramazan Kuran ve Maneviyat'ı anlattı

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge TYB Konya Şubesinin Ramazan Aşkına programında Ramazan Kuran ve Maneviyat konusunu anlattı

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin 2023 yılı kültürel etkinliklerine ilave ettiği Ramazan Aşkına üst başlıklı program serisinin ikincisinde Ramazan Kuran ve Maneviyat konusunda konuşma yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin 2023 yılı Konferanslar dizisinin beşincisi sosyal medyadan canlı yayın olarak yapıldı. Salih Sedat Ersöz yönetiminde yapılan programda konuşmacı Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge oldu.

Sözlerine deprem konusu ile başlayan Öge, "Cenabı Hakk'ın tabiat kanunları var. Buna ayetullah diyoruz, tabiata vermiş olduğu emirler var, sünnetullah dediğimiz bir hadise de var. Cenab-ı Hakk'ın kanunları Dünyada pek çok yerde depremler oluyor, pek çok yerde bu tabiat olayları gerçekleşiyor ama bunlardan bazısı yıkıcı olabiliyor, insan gücünü aşıyor, takatini aşıyor. İşte onlara biz afet diyoruz, imtihan diyoruz, büyük bir deneme diyoruz. Bir kısmı da felaket diyebiliyor doğrusu. Bu deprem de, yaşadığımız olay da hakikaten çok büyük bir afet. Son asrın en büyük afeti olarak nitelendiriliyor. Rabbim yardımcımız olsun diyorum şu vakitlerde dua ediyorum" diye konuştu.

İmsakın tutmak olduğunu ve Ramazan'ın sabır ayı olduğunu belirten Prof. Dr. Öge, "Sadece yeme içmeden ibaret olarak görmemek tüm uzuvlarımıza oruç tutmak gerekiyor. Bunun için de sabır gerekiyor. İmsak tutmak demekti biliyorsunuz Neyi tutacağım ben, oruç tutacağım ama oruç dediğiniz şey ne yani elle tutulur gözle görülür bir şey değil. Ben yemeden içmeden midemi tutacağım, şehvi arzularından dolayı nefsimi ve şehvetimi tutacağım, gıybet etmeden dilimi tutacağım, harama bakmak konusunda gözümü tutacağım, kötülük yapma konusunda elimi ayağımı tutacağım. Bunu nerede tutacağım, işte sünnette tutacağım hadisle tutacağım Kur'an'da tutacağım" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ali Öge sözlerini şöyle tamamladı:

Efendimiz gençlere tavsiye ediyordu; imkanı bulunan evlensin imkanı olmayan da oruç tutsun çünkü oruç gözü haramdan korumaya en elverişli en verimli ibadet. Oruç ibadeti sağlığımız açısından da önemli, vücudumuzdaki organlarımız kalbimiz hepsi dinlenmeye başlıyor, oruç sıhhat bulma açısından önemli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.