Konya Milletvekili Usta’dan Akşener’e tepki: Sorsanız onlardan milliyetçisi yok!

Konya Milletvekili Usta’dan Akşener’e tepki: Sorsanız onlardan milliyetçisi yok!

Konya Milletvekili Usta, Akşener’in Ukrayna'nın işgaliyle ilgili paylaşımında, konuyu Türkiye için üç önemli projenin iptaline bağlamasına tepki göstererek, "Sorsanız onlardan milliyetçisi yok. 3 projeyi de tüm batı ve muhalefetimiz istemiyor" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili paylaşımında, konuyu Kanal İstanbul projesinin iptaline bağlamasına tepki gösterdi.

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya-Ukrayna savaşını bahane ederek ülkemizin güvenliğini sağlayacak, gelecekteki enerji gücünü artıracak ve denizlerdeki hakimiyetimiz için önemli 3 projeden vazgeçmesini isteyen bir muhalefet. Sorsanız onlardan milliyetçisi yok. 3 projeyi de tüm batı ve muhalefetimiz istemiyor” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasında büyüyen kriz, Rus ordusunun Ukrayna'yı işgaliyle savaşa dönüştü. Türkiye’den de art arda işgale tepkiler gelirken Meral Akşener’in Ukrayna’nın işgalini kınarken konuyu Kanal İstanbul’a bağlayan paylaşımı tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınarken, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır” dedi.

ley.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum