Konya mezarlıklarında bayram ziyareti yoğunluğu

Konya'da her bayram arefesinde olduğu gibi bugün de kabristanlarda yoğunluk oluştu. Dünyadan göçen yakınlarını ziyaret eden Konyalılar dualar etti, mezarlıkların bakımlarını yaptı

Konya’da her bayram öncesi olduğu gibi 2023 Ramazan Bayramı arefesinde de mezarlıklarda yoğunluk yaşandı. Konyalılar yakınlarının kabirlerinin bakımını yaptı, Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ederek onları andı.

aw874867-02.jpg

Konya Musalla Mezarlığı’nda Ramazan Bayramı öncesi ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Vatandaşlar Ramazan Bayramı arefesinde mezarlığa gelerek yakınlarının kabrine su döküp dualar etti. Vatandaşlar aynı zamanda mezarların bakımını da yaptı.

aw874867-04.jpg

Mezarlığa yakınlarını ziyarete gelen Bilal Türk, “Annemle babamı ziyaret ettim. Camide ikindi namazını kıldım. Şimdi de ablamı ziyaret edeceğim. Mezarlıkta dilimin döndüğü, bildiğim kadar dua ediyorum” dedi.

aw874867-03.jpg

Orhan Birtek ise, “Her sene olduğu gibi Ramazan Bayramı arefesinde geldik. Duamızı ettik. Burada ölümü hatırlıyoruz. Herkese hayırlı bayramlar dilerim” diye konuştu.

aw874867-06.jpg

Mustafa Ersu ise, “Gelmiş, geçmişlerimizin ruhu için dua ettik. Büyüklerimiz, babaannemiz, dedemiz var, onları ziyaret ettik. Tüm Türkiye’nin, Müslüman aleminin bayramı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

aw874867-07.jpg

aw874867-05.jpg

aw874867-01.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.