Konya mevsimin ilk en sıcak gününü yaşadı! Uyarılar devam edecek mi? İşte 28 Temmuz-1 Ağustos hava durumu

Türkiye genelinde etkisini sürdüren sıcak hava dalgasından Konya'da nasibini aldı. Meteorolojinin uyarılarının ardından kentte termometreler 40 dereceyi gösterirken, vatandaşlar parklara koştu. Peki sıcaklar devam edecek mi? İşte 5 günlük hava durumu

Türkiye ve Konya'da Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Meteorolojinin uyarılarının ardından bugün Konya'da termometreler 40 dereceyi gösterirken, kimi vatandaş ağaç gölgesinde arkadaşı ile oturdu, kimisi ise ağaç gölgesinde uyudu. Peki sıcak hava devam edecek mi? İşte son tahminler...

konya-havadurumu-sicak-5.jpg

Konya, Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Haftanın en sıcak günleri, Konya ve çevresinde mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve hafta başından itibaren etkisini artıran sıcaklık, 40 dereceye kadar ulaştı.

konya-havadurumu-sicak-2.jpg

Vatandaşlar, bunaltıcı sıcaklardan korunmak için parkları boş bırakmadı. Kimi vatandaş ağaç gölgesinde arkadaşı ile otururken, kimisi ise ağaç gölgesinde uyudu.

kerim-karagoz.jpg

Bunaltıcı sıcaktan etkilenmemek için ağaç gölgesinde dinlenen Kerim Karagöz, "Bugün çok sıcak özellikle düne göre hava durumuna da baktım yarın biraz daha serin olması bekleniyor ama bugün baya bir sıcak var o yüzden arkadaşımla gölgede oturuyoruz" dedi.

bilal-kayahan.jpg

"CAMI AÇIYORUZ SICAK ÜFÜRÜYOR"

Arkadaşlarıyla birlikte gölgede oturan Bilal Kayahan ise, "Dün yine sıcaktı hava bugünde hava sıcaklığına baktığımızda 40 dereceye kadar çıktığını görüyoruz. Yandık resmen sıcakta Alaeddin Tepesi serin, oturuyoruz şimdi burada. Evde duramıyoruz camı açıyoruz sıcak üfürüyor. Burası serin o yüzde burada oturuyoruz" şeklinde konuştu.

konya-havadurumu-sicak-4.jpg

Meteoroloji uzmanları ise mevsim normallerinin üzerinde olan bu sıcaklıklarda dışarıya çıkılmamasını tavsiye ediyor.

konya-havadurumu-sicak-3.jpg

SICAKLIK DÜŞECEK Mİ?

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge genelinde hava az bulutlu ve açık. Rüzgarın genellikle akşam saatlerinde güneyli, zamanla kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

konya-havadurumu-sicak-6.jpg

Konya'da hava sıcaklığının cuma günü itibari ile 4 ila 7 derece düşmesi bekleniyor.

konyahava.jpg

KONYA 27 - 28 TEMMUZ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün ve yarın hava az bulutlu ve açık. Gün içerisinde 40 dereceleri bulan hava sıcaklığının gece en düşük 19, en yüksek 31 derece, 28 Temmuz Cuma günü (yarın) ise güneşli en düşük 21, en yüksek 30 derece olacağı tahmin ediliyor.

konyasaatlik-hava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 28 Temmuz Cuma günü (yarın) az bulutlu ve açık 19 ila 30 derece, 29 Temmuz Cumartesi günü az bulutlu ve açık 18 ila 31 derece, 30 Temmuz Pazar günü az bulutlu ve açık 19 ila 31 derece, 31 Temmuz Pazartesi günü günü az bulutlu ve açık 28 ila 31 derece, 1 Ağustos Salı günü ise yine az bulutlu ve açık 18 ila 35 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya-5-gunluk-hava-durumu.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

28 Temmuz Cuma29 Temmuz Cumartesi

30 Temmuz Pazar

31 Temmuz Pazartesi1 Ağustos Salı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.