Konya Meram'da yaz şenlikler başladı! 19 mahallenin 6'sında bisiklet yarışması yapılacak

Konya Meram'da yaz şenlikler başladı! 19 mahallenin 6'sında bisiklet yarışması yapılacak

Konya'da Meram Belediyesi'nce düzenlenen ‘Bizim Meram’da Mahalle Şenlikleri’nin ilki Sefaköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Kavuş’un da katıldığı gecede vatandaşlar maskotlar, yarışmalar, illüzyonist, palyaço gösterileri ve konser ile eğlendi

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi tarafından organize edilen ‘Bizim Meram’da Mahalle Şenlikleri’nin ilki Sefaköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Mustafa Kavuş’un da eşlik ettiği gecede Sefaköylüler maskotlar, yarışmalar, illüzyonist, palyaço gösterileri ve konser ile unutamayacakları güzellikte bir gece yaşadılar.

2-001.jpg

Meram Belediyesinin ‘Bizim Meram’da Mahalle Şenlikleri’ Sefaköy Mahallesi ile start aldı. İlçenin 19 ayrı mahallesinde gerçekleştirilecek şenliklerin ilkinde Sefaköylüler maskotlar, yarışmalar, illüzyonist, palyaço gösterileri ve Hatice Sezen konseri ile unutulmaz bir gece yaşadılar. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Sefaköy Muhtarı Yusuf Cansız da bu doyumsuz eğlenceli gecelerinde Sefaköylülere eşlik ettiler.

1-001.jpg

“ŞENLİKLER, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEK”

Çeşitli vesilelerle hemşehrileriyle sık sık bir araya geliyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şenlikler ile mahalle kültürünü canlı tutmayı ve insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarının ve hedeflediklerinin altını çizdi.

5-001.jpg

Şenliklerde her kesimin ve her yaş grubunun kendine ait bir parça bulduğunu belirten Başkan Kavuş, “Bu güzel Meram akşamında mutluluk içinde bir araya gelmiş olmaktan ve hemşehrilerimi bir arada görüyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu beraberliğimizi güçlendirmek için Meram’ın 19 mahallesinde şenlikler başlattık. Ve bu şenliklere bizim için yeri apayrı olan Sefaköy Mahallemiz ile başladık” diye konuştu.

7.jpg

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE, GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE MAHALLELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Meram’ın diğer tüm mahalleleri gibi Sefaköy’ü de kendi memleketi gibi gördüğünü ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sefaköy’ün genci ayrı güzel yaşlısı ayrı güzel, kadını ayrı erkeği ayrı güzel. Sefaköy herşeyiyle çok güzel. Sefaköy bu özellikleriyle bizim için liste başı mahallelerden ve birlik ve beraberliği en güzel yaşayan yerlerden biridir. Samimiyetiniz bizleri her zaman etkilemiştir. Bizler de, elimizden geldiğince ve bütçemiz yettiğince sizlerin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede daha önce hiç yapılmayan ‘Tarımköy Projesi’ni burada yapabilmek için uğraşıyoruz. Bu projede yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.”

9.jpg

“BAŞKAN KAVUŞ, MAHALLELERİMİZİN GELİŞİMİ VE MUTLULUĞU İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYOR”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un tüm mahallelerin gelişimi adına yoğun bir gayret ve çaba sarfettiğinin altını çizen AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, mahallelerin de bu çabaların sonucunu en iyi şekilde aldığını belirtti. Belediyenin tüm birimleriyle gece gündüz Meram için çalıştığını ifade eden Başkan Dolular, “Bu şenliklerde emeği geçen herkese kendi adıma da Sefaköylüler adına da teşekkür ediyorum. Sefaköy belki de hiçbir zaman böyle bir ortamı, böyle bir neşeyi, eğlenceyi, birlikteliği hiç görmedi. İlk defa şahit oluyor. Seçimlerde aldığımız sonuçları da bu eğlencelerle kutluyoruz. İnşallah yerel seçim sonuçlarını da aynı şekilde kutlamak bizlere nasip olur” şeklinde konuştu.

3-001.jpg

ŞENLİKLER YAZ BOYUNCA 19 MAHALLEDE DEVAM EDECEK

Konuşmaların ardından geçilen şenliklerde Sefaköylüler gece boyunca doyasıya eğlendi.

Meram Belediyesi tarafından organize edilen mahalle şenlikleri ilçenin 19 mahallesinde yaz boyunca devam edecek. Bu 19 mahallenin 6’sında ise şenlikler kapsamında bisiklet yarışları da düzenlenecek. 7 Temmuz’da Sefaköy ile başlayan şenlikler 29 Ağustos Salı günü Dere Mahallesi ile son bulacak.

10.jpg

11.jpg

6-001.jpg8.jpg

3-001.jpg2-001.jpg4-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.