Konya için son tahminler! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek? İşte 7 - 11 Nisan hava durumu

Konya için son tahminler! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek? İşte 7 - 11 Nisan hava durumu

Konya'da Nisan ayı bereketiyle geldi. Günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağmur devam edecek mi? Bölgede bazı yerlere kuvvetli gök gürültülü sağanak ve yükseklerde kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji son tahminleri paylaştı, işte 7 - 11 Nisan hava durumu

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 7 Nisan 2023 Cuma (bugün) parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık düşüyor. Konya Antalya karayolu Alacabel mevkiinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Niğde ve Aksaray'ın yüksek kesimlerinde ise gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, 7 Nisan Cuma (bugün) Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yüksek kesimlerinin gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Niğde ve Aksaray çevrelerinde yerel kuvvetli olması da beklentiler arasında.

Konya'da hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Rüzgar ise güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİK UYARI:

Meteoroloji Konya'da sağanak, komşu iller Niğde ve Aksaray'da ise gök gürültülü kuvvetli sağanak ve yerel dolu yağışı beklendiğine işaret ederek, vatandaşları fırtına, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılara karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü uyarısında şu ifadeler kullanıldı: 7 Nisan 2023 Cuma günü tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Niğde ve Aksaray çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 7 NİSAN CUMA SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava sağanak yağışlı, akşam saatleri itibariyle yağmurlu. Termometreler en düşük 6 en yüksek 14 dereceleri gösterecek.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 7 Nisan Cuma günü sağanak yağışlı 7 ila 13 derece, 8 Nisan Cumartesi günü parçalı bulutlu 1 ila 17 derece, 9 Nisan Pazar günü sağanak yağmurlu 6 ila 18 derece, 10 Nisan Pazartesi günü sağanak yağmurlu 6 ila 20 derece, 11 Nisan Salı günü ise sağanak yağışlı 4 ila 16 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

7 Nisan Cuma

8 Nisan Cumartesi

9 Nisan Pazar

10 Nisan Pazartesi

11 Nisan Salı

KONYA, KARAMAN, AKSARAY ve NİĞDE 7 NİSAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

Memleket Konya haber

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.