Konya için son tahminler! 7-11 Ocak hava durumu! Kar için tarih verildi

Konya için son tahminler! 7-11 Ocak hava durumu! Kar için tarih verildi

Konya'da beklenen kar yağışı için tarih verildi. Ocak ayının ilk haftası sona ererken henüz beklenen yağışı alamayan İç Anadolu Bölgesi, Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre 11 Ocak itibari ile yağışlı havanın etkisi altına girecek

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 7 Ocak 2023 Cumartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu yer yer sis görülecek. Konya'da kar yağışı için de tarih verildi. Tahminlere göre hafta sonunu puslu ve sisli geçirecek kentte 11 Ocak Çarşamba günü beklenen yağış düşecek.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Konya bölgesinde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece düşmesi bekleniyor. Tahminlere göre rüzgar kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

KONYA 7 OCAK CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün (7 Ocak Cumartesi) gece ve sabah saatlerinde puslu ve sisli hava etkili olacak. Hava sıcaklığının gece saatlerinde -1 ila -3 derece olması, öğle saatlerinde ise 4 dereceye yükselmesi bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde beklenen hava sıcaklığı ise 1 ila -1 derece.

konya-hava-7-ocak.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre Konya'da hafta boyunca hava gece sabah saatlerinde puslu ve yer yer sisli. Hava sıcaklığının 7 Ocak Cumartesi günü -3 ila 4, 8 Ocak Pazar günü -4 ila 2, 9 Ocak Pazartesi -6 ila +4, 10 Ocak Salı -4 ila +9, 11 Ocak Çarşamba günü ise kar yağışlı 0 ila +4 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya-hava-5gunluk.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre Türkiye'nin orta kesimleri geneli 11 Ocak 2023 itibar ile yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Ankara, Eskişehir, Bolu, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Afyon, Isparta, Burdur, Kütahya, Çorum, Çankırı, Amasya ve Karabük'te yer yer karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

7 OCAK TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

7ocah-hava.jpg

8 OCAK TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

8ocak-hava.jpg

9 OCAK TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

9ocak-hava.jpg

10 OCAK TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

10ocak-hava.jpg

11 OCAK TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİN HARİTASI:

11ocak-havadurumu-kar.jpg

Konya, Aksaray, Niğde, Afyon ve Bolu'da kar yağışının diğer illere göre daha yooun olması da beklentiler arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.