Konya için önemli uyarı! Saat verildi çok kuvvetli yağış bekleniyor! İşte 5 - 9 Haziran hava durumu

Konya için önemli uyarı! Saat verildi çok kuvvetli yağış bekleniyor! İşte 5 - 9 Haziran hava durumu

Meteoroloji bugün Konya bölgesinde beklenen kuvvetli sağanak yağmura dikkat çekerek vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, gibi olumsuzluklara karşı uyardı. Peki yağışlar devam edecek mi?

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 5 Haziran 2023 Pazartesi (bugün) parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibari ile kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji ve AFAD ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ilk saatlerde Konya'nın kuzey ve batısı ile 5 Haziran Pazartesi öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Konya'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, beklenen kuvveti yağışlara dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 5 Haziran 2023 Pazartesi günü) öğle saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde (Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 5 HAZİRAN PAZARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Beklenen hava sıcaklığı en düşük 14 en yüksek 20 derece olacak.

konyahava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 5 Haziran Pazartesi (bugün) kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13 ila 19 derece, 6 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağmurlu 14 ila 23 derece, 7 Haziran Çarşamba günü parçalı bulutlu 15 ila 26 derece, 8 Haziran Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağışlı 15 ila 27 derece, 9 Haziran Cuma günü ise yine gök gürültülü sağanak yağmurlu 16 ila 23 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

KONYA, AKSARAY, KARAMAN, NİĞDE 5 HAZİRAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

5 Haziran Pazartesi

6 Haziran Salı

7 Haziran Çarşamba

8 Haziran Perşembe

9 Haziran Cuma

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.