Konya haber! Göl Feneri Derneği Aşevi Ramazanda her gün bin kişiye yemek ikram ediyor

Konya haber! Göl Feneri Derneği Aşevi Ramazanda her gün bin kişiye yemek ikram ediyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren aşevi, Ramazan ayında kurulan iftar çadırı ve 79 mahallede yaşayan bin vatandaşa her gün 2 öğün aş hizmeti veriyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren aşevi, Ramazan ayında her gün bin kişiye aş hizmeti vererek dua alıyor.

Göl Feneri Derneği bünyesinde faaliyette bulunan aşevinde kazanlarda kaynayan yemekler, Ramazan ayında ilçe merkezinde bu yıl kapalı alanda kurulan iftar çadırı hizmetiyle her gün 400 kişiyi doyuruyor. Aşevinde kaynayan kazanlardan Beyşehir ve Derebucak’a bağlı 79 mahallede yaşayan, evinde yemek yapamayacak durumda olan, yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da aş hizmeti alıyor.

SERVİS ARAÇLARI İLE KÖYLERE 4 ÇEŞİT YEMEK ULAŞIYOR

Vatandaşların kilometrelerce uzaklıktaki evlerine kadar sefer taslarına konulan 2 öğün yemek ihtiyacını karşılayacak aş, tahsis edilen servis araçları ile ulaştırılıyor. Aşevi ayrıca bu servis araçları aracılığıyla Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından memleketlerini terk ederek Beyşehir’e yerleşen depremzede ailelerin evlerine de Ramazan ayında her gün 4 çeşit aş ulaştırıyor.

aw868812-01.jpg

Aşevinin hayırseverlerin desteğiyle her gün geniş bir bölgeye aş hizmeti verdiğine dikkati çeken Göl Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Takavcı, “Allah hayırlarını kabul etsin, geçmişlerinin canına değsin. Tüm hayırseverlerimize bu hizmetin sağlanmasına vesile oldukları için desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Onlara minnettarız. Ayrıca, aşçımızdan, bulaşıkçımıza, şoförümüze kadar tüm çalışanlarımıza verdikleri hizmetten, belediyemize de araç ve diğer desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

aw868812-03.jpg

CAMİLERDE BAL ŞERBETİ İKRAMI

Takavcı, Ramazan ayı dolayısıyla her gün yaklaşık bin kişiye bölgede aş hizmeti verildiğini belirterek, “Aşevimiz yaklaşık bin kişilik yemek kaynatıyor ve 600 kişilik yemeğimiz köylere, tüm mahallelere, Beyşehir ve Derebucak ilçesinin 79 mahallesine ulaşıyor. Bu hizmeti aşevimizin 4 aracı ve Beyşehir Belediyemizin sağladığı 1 araç da dahil olmak üzere toplam 5 araçla yapıyoruz. Yine Ramazan ayı dolayısıyla Eşrefoğlu Camisi ve farklı camilerimizde de vatandaşlarımıza teravih sonrasında Osmanlı bal şerbeti ikramımız oluyor. Bu ikramımız da hayırsever sponsorlarımız sayesinde oluyor” ifadelerini kullandı.

aw868812-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.