Konya Ereğli Fen Lisesi öğrencilerinden matematiğe farklı bir bakış açısı getiren eTwinning projesi

Konya Ereğli Fen Lisesi öğrencilerinden matematiğe farklı bir bakış açısı getiren eTwinning projesi

Ereğli Fen Lisesi Türkiye, Arnavutluk, Romanya ve Moldova'dan 13 öğretmen ve 76 öğrenci ile yürütülen 'Life Is Math, Math Is Life' eTwinning projesi ile matematiğin teknoloji, bilim, müzik, spor gibi günlük alanlarda kullanımında farkındalık kazandırdı

Konya Ereğli Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Kadir Yükselci, matematiğin günlük yaşamda kullanım alanlarını öğrencilere keşfettirerek hayatın her alanında bir ihtiyaç olduğunu kavramlarını sağlamak amacıyla oluşturdukları 'Life Is Math, Math Is Life' isimli eTwinning projesi ile ilgili Memleket'e açıklamada bulundu.

Matematik Öğretmeni Kadir Yükselci şunları söyledi:

Türkiye, Arnavutluk, Romanya ve Moldova'dan toplam on üç öğretmen ve yetmiş altı öğrenci ile yürüttüğümüz "Life Is Math, Math Is Life" isimli eTwinning projesi ile varlığın ve sürekliliğin temeli olan matematiğin, teknolojide, bilimde, müzikte, sporda ve günlük rutinlerimizde kullanım şekillerine dikkat çekerek öğrencilerimizin farkındalığını arttırıp onlara yeni bir bakış açısı ve yorum kazandırmayı planladık.

Öğrencilerimiz farklı okullardan öğrencilerle bir araya gelerek, işbirlikçi çalışmayı ve ortak ürün çıkarmayı öğrendiler. Web 2.0 araçlarını kullanmayı uygulama yaparak öğrenirken, teknolojinin bilinçli kullanması gerektiğini kavradılar. Matematiğin günlük yaşamdaki kullanım alanlarını öğrenerek matematiğe karşı ilgileri arttı. Yaptığımız etkinliklerle analitik düşünme becerilerini geliştirirken stratejik düşünme yetenekleri de gelişti.

Ayrıca projede verilen görevleri yerine getirerek sorumluluk bilinçlerinin gelişime katkıda bulunduk. Proje içinde karma okul takımlarında demokratik süreçleri yaşayarak öğrendiler, iletişim becerileri gelişti. Böylece özgüven kazandılar.

Projemiz çok uluslu bir proje olduğu için öğrencilerimizin dil becerilerinin gelişimine de katkı sağladık.

etkinlik-ornegi-1.jpeg

etkinlik-ornegi-2.jpg

etkinlik-ornegi-3.jpg

etkinlik-ornegi-4.jpegetkinlik-ornegi-5.jpeg

etkinlik-ornegi-6.jpg

etkinlik-ornegi-7.jpgproje-afisi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum