Konya Derebucak orman yangınında son durumu görüntülediler

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın iç bölgeleri de tehdit etmeye başladı. Binlerce dönüm arazinin kaybedildiği yangına neden olan alevler Konya'nın güney kesimlerinden içeri girerken görüntülenmişti.

Türkiye'nin farklı yerlerindeki yangınların ilki Antalya'nın Manavgat ilçesinde görülmüştü. 28 Temmuz'dan bu yana devam eden yangınlar nedeniyle binlerce dönüm ağaçlık arazi küle döndü. Bölgede ekiplerin ve vatandaşların çalışmaları aralıksız sürüyor.

YANGIN KONYA'YA SIÇRADI

Manavgat'ta meydana gelen yangın bir hafta sonunda Konya sınırından içeri girdi. Derebucak ilçesinde görülen alevlere karşı ekipler teyakkuzda bekleyişini sürdürüyor.

Açık arazi yangınlarında kullanılan teknik de devreye girdi. Yangına karşı sınır şeklinde yakılan ateş sayesinde alevler kontrol altına alınabiliyor.

Konya'da bekleyen ekipler ilk olarak bu yola başvurmuştu. Şehrin en ormanlık alanlarından birine sahip olan Derebucak'tan son gelen görüntülerde ise yangın belirtisi görülmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.