Konya canlı: Rahmet ve bereket gecesi Regaip Kandili özel yayını

Konya'da mübarek üç ayların başlangıcını simgeleyen “rahmet ve bereket gecesi” Regaip Kandili ihya ediliyor. Konyalılar kentin bir çok camiinde bir araya gelirken, Konya Büyük Aymanas Camiinden Beraat Gecesi canlı yayını yapılıyor

Konya'da mübarek üç ayların başlangıcını simgeleyen “rahmet ve bereket gecesi” Regaip Kandili ihya ediliyor. Konyalılar kentin bir çok camiinde bir araya gelerek kılınan namazların ardından İslam alemi ve tüm insanlığın kurtuluşu için dua ediyor.

Konya Büyük Aymanas Camiinde düzenlenen Regaip Gecesi Özel Programı canlı yayında veriliyor.

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol “üç ayların” başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili bu gece idrak ediliyor. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, “rahmet ve bereket gecesi” olarak kabul ediliyor.

“Kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamına gelene regaip, hadis ve fıkıh literatüründe ise “bol sevap, mükafat, faziletli amel” anlamlarında kullanılıyor.

Konya'da asırlardır devam eden Şivlilik geleneği ile Regaip Gecesi sabah erken saatlerde çocukların kapı kapı dolaşarak kutlamaları ile başlıyor. Günler öncesinden başlayan şivlilik ve Regaip Kandili hazırlıklarının ardından Konyalılar akşam saatlerinde de camilerde ve evlerinde namazlar, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla geceyi ihya ediyor.

Kaynak:Memleket

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler