Konya Büyükşehir'den Türkiye’de bir ilk daha! Genç Kültür Kart'tan ödüllü Müzik Hackathonu

Konya Büyükşehir'den Türkiye’de bir ilk daha! Genç Kültür Kart'tan ödüllü Müzik Hackathonu

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Kültür Kart tarafından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir yarışma düzenlendi. Ödüllü 'Müzik Hackathonu'nda gençler, doğaçlama şekilde sahnede en iyi söz ve müziği çıkarmak için yarıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik başlattığı sosyalleşme programı Genç Kültür Kart tarafından ödüllü 'Müzik Hackathonu' düzenlendi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte üniversiteli gençler, doğaçlama şekilde sahnede en iyi söz ve müziği çıkarmak için yarıştı.

Sahnede doğaçlama şekilde en iyi söz ve müziği çıkarmak üzerine kurulu etkinlikte, 41 saat boyunca hackathon alanında kalan yarışmacılardan gençlik festivali hakkında müzik yapmaları istendi. Konuyu program başlangıcında öğrenen yarışmacılar jüri önünde en iyi söz ve müziği çıkarmak için bütün hünerlerini sergiledi.

Jüri ekibinin oylaması sonucu dereceye giren ilk üç grup ödüllendirildi. Gençlerin yaptığı müzikler aranjör ve profesyonel kayıt işlemlerinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Müzik Hacktonu’na katılan yarışmacılar, kendilerini geliştirmenin yanında müzik hayatlarında önemli bir deneyim kazanma fırsatına da sahip oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.