Konya Büyükşehir 120 yıllık Kurucuova Camii'ni restore ediyor

Konya Büyükşehir 120 yıllık Kurucuova Camii'ni restore ediyor

Konya’nın değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Kurucuova Mahallesi’nde bulunan 120 yıllık camiyi de restore ediyor. Başkan Altay, “Şehrimizin sahip olduğu tüm değerleri korumak ve bunları aslına uygun şekilde ihya etmek için çalışıyoruz" dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelinde tarihi eserlerin korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar çerçevesinde Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Kurucuova Camisi'ni restorasyonunu başlattı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Büyükşehir olarak şehrimizin sahip olduğu tüm kültürel ve tarihi değerleri korumak ve bunları aslına uygun bir şekilde ihya etmek için yoğun şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Beyşehir’deki 120 yıllık camiyi restore ediyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihi değerlerin korunması ve sonraki kuşaklara aktarılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak birbirinden önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Beyşehir’deki 120 yıllık camiyi restore ediyor

Konya'nın binlerce yıllık tarihiyle her köşesinde değerler barındırdığına dikkat çeken Uğur İbrahim Altay, "Şehirler kültürleriyle yaşar ve kültürleriyle yükselir. Büyükşehir olarak şehrimizin sahip olduğu tüm kültürel ve tarihi değerleri korumak ve bunları aslına uygun bir şekilde ihya etmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu çerçevede yürüttüğümüz birçok farklı restorasyon çalışmalarımızdan biri de Beyşehir ilçemize bağlı Kurucuova Mahallesindeki 120 yıllık camimiz. Asırlık camimizde aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarına başladık. En kısa sürede tamamlayarak camiyi yeniden ibadete açmayı arzu ediyoruz. Maliyeti 12 milyona yaklaşan restorasyon çalışmamız ilçemiz ve şehrimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Beyşehir’deki 120 yıllık camiyi restore ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.