Konya bir değerini daha kaybetti! Sevilen tiyatro sanatçısı Ömer Kağan Bozkır vefat etti

Konya bir değerini daha kaybetti! Sevilen tiyatro sanatçısı Ömer Kağan Bozkır vefat etti

Konya'da yaşayan tiyatro sanatçısı Ömer Kaan Bozkır, 86 yaşında tedavi gördüğü Beyhekim hastanesinde hayatını kaybetti

Konya'nın sevilen tiyatro sanatçısı Ömer Kaan Bozkır 86 yaşında vefat etti. Tedavi gördüğü Beyhekim hastanesinde hayatını kaybeden Ömer Kaan Bozkır'ın cenazesi 23 Ağustor Pazar günü (yarın) öğle namazında Parsana Camiiden Musalla Mezarlığına defnedilecek.

memleket.com.tr olarak merhum Ömer Kaan Bozkır'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

boz.jpg

Nasrettin Hoca'yı çocuklara tanıtan adam

Konya'da yaşayan emekli mali müşavir Ömer Kaan Bozkır'ın tiyatro serüveni 13 yaşında başlamıştı. Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek oyunda bir karakteri canlandırması istenen Bozkır, performansıyla çevresindekilerin dikkatini çekerek tiyatro günlerine girmişti. Sahne tozunu yuttuğu o yıllardan bugüne tiyatrodan kopamayan Bozkır, 1200'ün üzerinde oyun icra etti. Bozkır, Nasreddin Hoca'nın yaşadığı ve ismiyle özdeşleşen Konya'nın Akşehir ilçesinde, kostüm ve makyajıyla Nasreddin Hoca heyecanını adeta yeniden yaşatıyordu. 

bozkirr.jpg

Ömer Kaan Bozkır yaklaşık 30 yıldır Nasreddin Hoca'yı temsil ettiğini şöyle anlatmıştı: "Üniversitede oyun sahnelerken dönemin belediye başkanı, benim Nasreddin Hoca'yı temsil edebileceğime kanaat getirmiş. Rica ettiler ve kabul ettim. Esprilerini öğrendim ve fıkralarını derleyen bir kitabı okudum. O günlerde sabahtan akşama kadar günde 4 okulu ziyaret ettim. Bir yıl içinde tüm öğrencilerle buluştum. Televizyon programıyla da çocuklara 'Nasreddin Dede'yi anlattım. Çok sayıda festivale gittim. Nasreddin Hoca'yı esprileriyle tanıtma fırsatım oldu. Nasreddin Hoca'yı çocuklara tanıtan adam olarak anıldım."

Etiketler :