Konya BB Başkanı Altay'dan 'Habib-i Neccar Cami' açıklaması: Haberi vermek için heyecan duyuyorum

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Hatay'daki tarihi miras Habib-i Neccar Cami’ni Konya olarak restore etmek istediklerini ve ilgili kurumlarla irtibat halinde olduklarını belirterek, "Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum" dedi

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören tarihi yapılar, 20 Şubat’ta meydana gelen 6,4’lük Hatay depreminde daha da harap hale geldi. Türkiye sınırları içindeki ilk cami olarak bilinen Habib-i Neccar Camii’nin bazı bölümleri de yıkıldı.

Konya ekipleri asrın deprem felaketinin ilk gününden bu yana Hatay'da hizmetleri ile beğeni toplarken Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirası Habib-i Neccar Camii’nin yeniden ayağa kaldırılması ile ilgili de ilk akla gelen yine Konya oldu. Depremin ilk saatlerinde Konya'yı Hatay için seferber eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi camiinin onarımı ile ilgili de Konya'yı işaret ettiği öğrenildi.

"HAYIRLI HABERİ VERMEK İÇİN HEYECAN DUYUYORUM"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay'daki tarihi miras Habib-i Neccar Cami’ni Konya olarak restore etmek istediklerini ve ilgili kurumlarla irtibat halinde olduklarını belirterek, "Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum" açıklamasında bulundu.

"ECDADIN EMANETİNE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay’da kültürel mirasımız Habib-i Neccar Cami’ni Konya olarak restore etmek istiyoruz. İlgili kurumlarımızla irtibat halindeyiz. Hayırlı haberi tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum. Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Resim

"BURALARDA SAF TUTMAK DUAMIZ"

Başkan Altay geçtiğimiz günlerde Hatay'da Habib-i Neccar ve Ulu Camii'ne ziyaretlerinden fotoğraflarla yaptığı paylaşımda, "Habib-i Neccar ve Ulu Camii’de depremin meydana getirdiği büyük tahribatı üzüntüyle gördük. Bu emanetleri yeniden ayakta görmek, buralarda saf tutmak duamız. İnşaAllah" ifadelerine yer vermişti.

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.