Konya Aydınlar Ocağı'nda Sanat Hayatının 42. Yılında Ahmet Alıcı’ya Saygı Programı

Konya Aydınlar Ocağı'nda Sanat Hayatının 42. Yılında Ahmet Alıcı’ya Saygı Programı

Konya Aydınlar Ocağı Sanat Hayatının 42. Yılında Şair ve Ses Sanatçısı Ahmet Alıcı’ya Saygı Programı düzenledi. İl Halk Kütüphanesindeki programda hayat hikâyesini anlatan Alıcı yeni albümünden de klipler sundu.

Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbetinde müzik, şiir, sanat ve spor hayatını anlatan Ahmet Alıcı, “Müzik, kültürümüzün önemli bir unsurudur” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı Sanat Hayatının 42. Yılında Şair ve Ses Sanatçısı Ahmet Alıcı’ya Saygı Programı düzenledi. İl Halk Kütüphanesindeki programda hayat hikâyesini anlatan Alıcı yeni albümünden de klipler sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Biz üç bin yıldır devleti olan bir milletiz ve bunu kültürümüze borçluyuz” dedi. 18. Yüzyılda başlayan yozlaşma neticesinde Türklerin batıdan geriye düştüğünü anlatan Güçlü “Bizim bu geri kalışımızdan sömürgeci devletler istifade etti, bu fark ettiğimizde de geç kalmıştık, yıkılışımız mukadder oldu” diye konuştu.

Güçlü bir millet için şiir, edebiyat ve musikinin ehemmiyetine de vurgu yapan Güçlü, “Türk Marşı da besteleyen Beethoven dokuz senfonisinin sonuna da ‘Bu seri Türk müziği ile tamamlanacaktır’ diye yazmış ama onuncu senfonisini tamamlayamamıştır. Avrupa’nın en büyük müzisyenleri bile Türk müziğine böyle değer verirken bizim kuşak ve bizden önceki nesil müziksiz büyüdü, babalarından dayak yedi. Türkülerimizi alevi kardeşlerimiz, şarkılarımızı ise gazinolar bugünlere taşıdı. Türk müziğinin yasaklandığı, icra edenler ve dinleyenler karakollara götürüldü. Oysa bizim, dilimiz ve dinimiz gibi musikiye de sahip çıkmamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

konya-ahmet-alici-1.jpg

Daha sonra kürsüne gelen sanatçı Ahmet Alıcı ilk defa resmi bir kuruluş tarafından şahsıyla ilgili program düzenlendiğini belirterek Aydınlar Ocağı Başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Derebucak’ın Gencek nahiyesinde yoksul bir ailenin evladı olarak dünyaya geldiğini, köy şartlarında Türk sözleri öğrendiğini ve ilkokulu bitirdikten sonra fotoğrafçı olmak üzere geldiği Konya’da amcasının yanında otelde çalışmaya başladığını anlatan Alıcı, “Sanat hayatıma 1980 yılında başladım. Konya’da açılan Liseler arası Müzik yarışmasına ben son gün katılım başvurusu yapınca diğer rakiplerim yarışmadan çekildi ve ben rakipsiz birinci olup Ankara’daki finale programına gittim. Orada da beş bin kişinin önünde birinci oldum. Aile çay bahçelerinde, eğlence mekânlarında ve düğünlerde sahne aldım” şeklinde konuştu.

konya-ahmet-alici-2.jpg

Bisiklet spor da yapıp iki defa genç milli takıma çağrıldığını da anlatan Alıcı Kombassan Holding’in kurucusu Haşim Bayram’dan hem öğrenciliğinde hem sanat hayatında büyük destek gördüğünü de ifade ederek, “Türk müziğinin çok önemli sanatçılarıyla aynı kadroda yer aldım, aynı sahnede sanat icra ettim. Muhterem Nur Ankara’da, Belkıs Akkale ise İstanbul’da sahneye çıkmam için teklifte bulundu ama ben tahsilimi tamamlamayı tercih edip Üniversitenin Kimya ve Ziraat Fakültelerini bitirdim” dedi.

Son albümü Yare Götüren Türküler hakkında da bilgiler veren Alıcı, “Konyalı sanatçılardan Hasan Genç’in verdiği fikirler ufkumu açtı. Yapımcı ve yönetmen Ahmet Özgül ile çok güzel bir çalışma süreci geçirdik. Büyük ustası Musa Eroğlu hem bağlama çaldı, hem klibimde oynadı” diyerek sözlerini tamamladı.

konya-ahmet-alici-3.jpg

Konuşmasında şiirlerinden örnek de veren Alıcı’nın klipleri de perdeye yansıtıldı. Program sonunca Alıcı, Başkan Güçlü ye son albümünü hediye ederken, Güçlü de Alıcı ya kitap takdiminde bulundu.

konya-ahmet-alici-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler