Konya, Ankara, Düzce ve Kayseri'den giden ekipler dünyanın en fakir 3. ülkesine ulaştı!

Konya, Ankara, Düzce ve, Kayseri’den gönüllü olarak Çad’a giden Türk vatandaşları Kızılay ile birlikte Guilmey kampına giderek 4 bin Kamerunlu sığınmacıya kurban eti dağıtımı yaptı. Kamptaki Müslümanlara ulaşan ilk ülke Türkiye oldu

Kamerun’da yaşanan iç savaştan kaçarak Çad’ın başkenti Ncamena’ya göçen Müslümanlar için yapılan kampa ilk yardım Türkiye’den ulaştı. Konya, Ankara, Düzce ve, Kayseri’den giden gönüllüler 4 bin Kamerunlu’ya kurban eti dağımı yaptı.

Birleşmiş Milletler raporuna göre Dünya’nın en fakir 3. ülkesi olan Orta Afrika ülkelerinden Çad’da Türk sivil toplum kuruluşlarının kurban dağıtımı devam ediyor. Başkent Ncamena’da kesimleri tamamlanan kurbanlıklar ülkede çeşitli bölgelerdeki vatandaşlara dağıtılıyor.

aw666181-10.jpg

İLK KEZ YARDIM ALAN MÜSLÜMANLAR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kamerun’daki iç savaştan kaçarak Çad’a sığınan 4 bin kişi için oluşturulan kampa ilk yardım ise Türkiye’den ulaştı. Düzce, Kayseri, Konya ve Ankara’dan gönüllü olarak Çad’a giden Türk vatandaşları Kızılay ile birlikte Guilmey kampına giderek vatandaşlara kurban eti dağıtımı yaptı. İlk defa yardım geldiğini gören Kamerunlular ise sevinç gözyaşları dökerken, Türk vatandaşlara yoğun ilgi gösterdi.

aw666181-07.jpg

"DÜNYA’NIN EN FAKİR ÜÇÜNCÜ ÜLKESİNDEYİZ"

Yardım kampanyasına Kızılay ile birlikte katılan Enes Bektaş, "Dünya’nın en fakir üçüncü ülkesindeyiz. Kızılay’a bin 200 hayvan bağışı yapan 8 bin 400 kişinin hisselerini ülkenin dört bir yanında bir çok farklı bölgede devam ediyoruz. Guilmey kampına geldik. Burası Kamerun'da yaşanan çatışmalardan gelen vatandaşlar için yapılan kamp yeri. Yaklaşık 4 bin vatandaşa kurban eti dağıtacağız. Hayırseverlerin gönderdiği kurban hisselerini partner kuruluş ile birlikte tek tek dağıtıp onlara kurban olacağız, evlerine bayram olup şen olacağız" diye konuştu.

aw666181-11.jpg

aw666181-05.jpgaw666181-02.jpgaw666181-06.jpgaw666181-03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.