Kolombiyalı Müslüman aile Türkiye'de yaşayacak

Kolombiyalı Müslüman aile Türkiye'de yaşayacak

Türkiye'de yaşamaya karar veren ve sahip oldukları her şeyi satan Kolombiyalı Müslüman aile birkaç gün içinde Türkiye'de olacak- İki çocuk sahibi Evelyn Delgado Silva:- "İstanbul'da ezan sesini duyunca çok etkilenmiş, Sultan Ahmet Cami'ye gitmiştim. Müslü

BOGOTA (AA) - LOKMAN İLHAN - Kolombiyalı Müslüman Wuaykako Mücahit Jesiat ile eşi Evelyn Delgado Silva, sahip oldukları her şeyi satarak iki çocuklarıyla hayatlarına Türkiye'de devam etme kararı aldı.

Yıllar önce Türkiye'de bulunan Evelyn Delgado Silva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstanbul'da ezan sesini duyunca çok etkilenmiş, Sultan Ahmet Cami'ye gitmiştim. Müslüman olmadığım halde ilk secdemi orada yaptım." dedi.

Kolombiyalı Mücahit Jesiat ile Evelyn Delgado Silva çifti, 2 yaşındaki oğulları Kowuak Yusuf ve 15 aylık kızları Meryem Evelyn ile başkent Bogota'ya 30 kilometre mesafede Tabio kasabasına bağlı Salitre Alto mezrasında yaşıyor.

Dar ve toprak yollarla ulaşılan yemyeşil tepelerin arasındaki evlerine, Bogota'nın gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için geldiklerini söyleyen genç çift, İslamiyet'i nasıl seçtiklerini ve neden Türkiye'ye göç etmeye karar verdiklerini AA muhabirine anlattı.

- İlk secde Sultan Ahmet Camisi'nde

İngiltere'de 8 yıl yaşan, burada çocuklara yönelik alternatif tıp eğitimi alan 2 çocuk annesi Evelyn Delgado Silva, başka bir ülkede yaşamanın kendisi için zor olmayacağını ifade ederek, Türkiye'ye gideceği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Evelyn Delgado Silva, Türk insanının cana yakın ve yardım sever olduğunu, Türk yemeklerini de çok beğendiğini söyledi.

Müslüman olmadan bir hafta önce İstanbul'u ziyaret ettiğini kaydeden Evelyn Delgado Silva, şöyle konuştu:

"İstanbul'da ezan sesini duyunca çok etkilenmiş, Sultan Ahmet Cami'ye gitmiştim. Kadınların olduğu yere geçmiştim. Orada namaz kılan kadınları gördüm. Manevi olarak çok etkileyici bir havası vardı. Ben de orada namaz kılan kadınları takip ettim. Müslüman olmadığım halde ilk secdemi orada yaptım. Secde ederken Allah'a çok yakın olduğumu ve O'nunla konuştuğumu hissetmiştim."

- İlk Kelime-i Şehadet ve fotoğraftaki gizem

Evelyn Delgado Silva, İstanbul ziyaretinden sonra zor günler geçirdiğini, fakat sınav haftasında olduğu halde kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i o dönemde de sürekli okuduğunu dile getirdi. Bazen "Yoksa, Allah beni bıraktı mı? Beni sevmiyor mu?" diye düşündüğünü aktaran Evelyn Delgado Silva, sürekli Allah'tan, kendisine doğru yolu göstermesini istediğini ifade etti.

Duha suresini okuduktan sonra ilk kez Kelime-i Şehadet getirdiği anı ve daha sonra başına gelen "garip" olayı şöyle anlattı:

"Duha suresini okumaya başladım. Duha suresinde Allah Peygamberimiz ile konuşuyor ve ona 'Rabbin seni terk etmedi ve darılmadı' diyor. Ben bunları okuduğumda çok etkilendim. İşte o an, Allah benimle konuşuyor gibi hissettim. Bana daha önce verilmiş kitaplardan birini buldum. Orada nasıl Kelime-i Şehadet getirileceği yazılıydı. İşte ilk Kelime-i Şehadetimi böyle getirdim.

Bir hafta sonra başıma çok garip bir şey geldi. Hindistan'dayken birkaç tane şal satın almıştım. O gün sınavdan çıktıktan sonra üzerimde sanki bir şey eksikmiş gibi hissettim. Sonra o şallardan birini başıma örttüm ve kendi fotoğrafımı çektim. Fotoğrafta sadece yüzüm görünüyor, geri kalan her şey bembeyaz çıkıyordu. Şalımı çıkarıp fotoğraf çekildiğimde ise her şey normal görünüyordu. Sonra tekrar şalı başıma örtüp fotoğraf çekildiğimde yine her şey bembeyaz çıkıyor, sadece yüzüm görünüyordu. Bunu bana verilmiş bir mesaj gibi algıladım ve Allah'ın, benim için bir yol seçtiğini düşündüm. Artık gittiğim yolun en doğru yol olduğundan eminim."

- 4 gün içinde her şey satıldı

Wuaykako Mücahit Jesiat da eşi Evelyn Delgado Silva gibi Türkiye'de yaşayacakları için çok mutlu olduğunu söyledi.

"Biz Türkiye'ye göç etme kararını verdikten sonra sadece 4 gün içinde her şeyimizi satabilmemiz bana hala inanılmaz geliyor." diyen Mücahit Jesiat, hep çocuklarının Müslüman bir ülkede büyümelerini hayal ettiğini anlattı.

Mücahit Jesiat ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "her yönden cesur bir adam" olarak gördüğünü, Erdoğan'ın Türkiye için yaptıklarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Ülkelerindeki tüm varlıklarını satan Kolombiyalı Müslüman aile birkaç gün içinde Türkiye'de olmayı planlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler