Kolombiyalı belediye başkanları Türkiye’yi ziyaret etti

Kolombiyalı belediye başkanları Türkiye’yi ziyaret etti

BOGOTA (AA) - Kolombiya’dan 4 belediye başkanı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş...

BOGOTA (AA) - Kolombiya’dan 4 belediye başkanı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle düzenlenen program çerçevesinde yerel yönetim çalışmalarını yerinde incelemek için Türkiye’yi ziyaret etti.

TİKA Bogota Koordinasyon Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, belediye başkanları ve Kolombiya Belediyeler Federasyonu (FCM) temsilcisinden oluşan heyet, ziyaret kapsamında TİKA, TBB ve Ankara Kalkınma Ajansının (AKA) yanı sıra Ankara ve Konya büyükşehir belediyelerinde geçen hafta temaslarda bulundu.

Heyet, Ankara ve Konya büyükşehir belediyelerinin “Kırsal ve Tarımsal Kalkınma” adlı programı çerçevesinde Türkiye’nin tarımsal kalkınma, sosyal yönetişim ve eko-turizm konularında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- Türkiye’nin tecrübeleri aktarıldı

Daha sonra TBB’yi ziyaret eden heyet, Genel Sekreter Hayrettin Güngör ile görüştü. Görüşmede taraflar, iki ülkenin yerel yönetim alanındaki iş birliğinin artırılması yönünde istişarelerde bulundu. Kolombiya heyeti, Türkiye’nin bu alandaki tecrübeleri hakkında bilgi aldı.

Castilla la Nueva Belediye Başkanı William Medina Caro, görüşmede yaptığı açıklamada, özellikle pirinç ve mısır gibi tarım ürünlerinin üretim, hasat, depolama ve ticarileştirilme süreçlerinin etkin bir şekilde yönetildiğini gördüklerini vurguladı.

TİKA’ya teşekkür eden ve Türkiye’nin tecrübelerini ülkesine döndüğünde uygulamak için çabalayacağını belirten Caro, genç nüfusun üretime ve kırsal kalkınmaya dahil edilmesi için Türkiye’de geliştirilen projeleri çok başarılı bulduğunu söyledi.

San Jose de Fragua Belediye Başkanı Arnulfo Palla da atık yönetimi ve altyapı sorunlarının çözümü konularında yeni fikirler edindiğini ifade ederek gösterdikleri misafirperverlikten ötürü Türk yetkililere şükranlarını sundu.

- “TİKA ile iş birliği sürecek”

Heyette FCM’yi temsilen yer alan Marcela Ochoa Bernal, Türkiye’de bir bütün halinde uygulanan kırsal kalkınma ve kadının rolünü güçlendiren programların Kolombiya için örnek oluşturabileceğini belirtti.

İnceledikleri geri dönüşüm çalışmalarıyla verimliliğin artırılması konusunda büyük tecrübeler edindiklerini ifade eden Bernal, bu uygulamaların Kolombiya’ya entegre edilmesi için TİKA ile iş birliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

- TİKA Başkanı Serdar Çam ile görüşme

Programın sonunda TİKA’yı ziyaret eden Kolombiya heyeti, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ile görüştü. Heyet üyeleri, görüşmede TİKA’nın dünyada sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özellikle kırsal kalkınma ve yerel yönetim çalışmalarında iş birliğine hazır olduklarını belirten heyet üyeleri, Kolombiya halkının iki ülke arasındaki iş birliğinden istifade ettiğini vurguladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler