Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Sözde "Gebze Adliyesi imamı" tutuklu sanık Dursun Çalışkan, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuklu sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6. duruşmasına, örgütün sözde "Gebze Adliyesi imamı", tutuklu sanık Dursun Çalışkan ve avukatı Yüksel Genç katıldı.

Cumhuriyet savcısı önceki mütalaasını tekrarlayarak, sanığın "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçundan beraatını, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Genç, savcının mütalaasını kabul etmediklerini belirterek, soruşturmanın başlangıcında çok sayıda suçlama söz konusuyken, aradan geçen süreçte birçok iddianın gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını öne sürdü.

Müvekkili hakkında, Bank Asya hesabı, örgütün iş adamları derneği GESİAD üyeliği ve çocuklarını örgüte ait dershaneye gönderdiği suçlamalarının olduğunu kaydeden Genç, "Müvekkilim 2013 yılında GESİAD'dan istifa etmiştir. Işık dershanesine çocuklarını göndermemiş, sadece burasının işlerini yapmıştır. Ayrıca müvekkilimin çok sayıda bankada hesabı vardır. Bu bankalarda toplam ticari iş hacmi 6 milyon liradır. Bank Asya'da ise 350 bin liradır. Bu da katılım hesabı değil, müşteri çekleriyle ilgilidir. Yani Bank Asya'ya maddi destek vermemiştir." diye konuştu.

Genç, delillerin toplandığını ve müvekkilinin kaçma şüphesinin olmadığını ifade ederek, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Duruşmada söz verilen sanık Çalışkan, FETÖ üyesi ve örgütün adliye imamı olduğu suçlamalarını kabul etmeyerek, "Gebze Adliyesi iş yerime yakın olduğu için, burada mobilya üzerine bilirkişi olduğum ve çok sayıda müşterim bulunduğu için adliyeye sık sık gidiyordum. Ben 61 yaşındayım. Şeker ve tansiyon hastasıyım. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçundan beraatına, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :