Kocaeli'de ATM dolandırıcılığı güvenlik kamerasında

Kocaeli'de ATM dolandırıcılığı güvenlik kamerasında

Bankaların ATM cihazının çıkış haznesine aparat yerleştirerek 8 kişiden toplam 15 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi adliyeye getirildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, bankaların ATM cihazının çıkış haznesine aparat yerleştirerek 8 kişiden toplam 15 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli'nin, Derince, Gölcük ve İzmit ilçelerinde, emekli maaşlarını çekmek isteyen 8 vatandaşın banka kartlarının ATM cihazının çıkış haznesine aparat yerleştirmek suretiyle sıkıştırması suretiyle toplam 15 bin lirası çalındı.

Gelen şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarıyla ATM'lerdeki kamera görüntülerini incelen ekipler, 2 şüphelinin kimliğini tespit etti.

Takibe alınan şüpheliler, Derince Yenikent Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi'ndeki bir ATM'ye kart sıkıştırma aparatı yerleştirmeye çalışırken, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.S. (45) ve B.Ö. (48) adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden E.S'nin yapılan üst aramasında sahte kimlik ve ehliyet, ATM'ye yerleştirilen düzenek ve kürdan ile pense ele geçirildi. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen şüphelinin 4 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis ve 4 bin lira para cezası ile benzer suçlardan 20 kaydı ve 9 ayrı suçtan aranması olduğu öğrenildi. B.Ö'nün de benzer suçlardan 7 kaydının kaydının olduğu bildirildi.

Hedef olarak genelde emekli vatandaşları seçtikleri belirlenen şüphelilerin, İstanbul'dan kiraladıkları araçla 4 Ocak-1 Mart tarihlerinde Gölcük'te 3, Derince'de 4 ve İzmit'te bir kişinin banka kartını ATM'ye bağladıkları aparatla sıkıştırarak kartları ele geçirdikleri, şifrelerini ise vatandaşların arkasında durarak veya yardım etme bahanesiyle öğrendikleri, daha sonra kartlarındaki bütün paraları çektikleri, bu yöntemle de yaklaşık 15 bin lira dolandırdıkları belirtildi.

Banka ATM'sinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, siyah giyimli kapşonlu ve şapkalı iki kişinin ATM'ye aparat yerleştirdiği, daha sonra işlem yapmak için ATM'ye gelen bir vatandaşa şüphelilerden birinin yardım etmek bahanesiyle şifresini öğrenmeye çalıştığı görülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :