Kocaeli'de 78 bin kişiye deprem bilinci eğitimi verildi

Kocaeli'de 78 bin kişiye deprem bilinci eğitimi verildi

KOCAELİ (AA) - Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı kent olan Kocaeli'de 2004'den bu yana 78 bin kişiye deprem bilinci eğitimi verildi. Kocaeli...

KOCAELİ (AA) - Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı kent olan Kocaeli'de 2004'den bu yana 78 bin kişiye deprem bilinci eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yürütülen planlı çalışmalar sayesinde bir yandan depremin kentteki izlerinin silindiği, diğer taraftan da farkındalık oluşturmak için eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar kapsamında 2004'den bu yana ilk ve orta dereceli okullarda deprem bilinci eğitimlerinin verildiği aktarılan açıklamada, bugüne kadar 53 bin öğrencinin bu eğitimi aldığı, öğrencilere 60 bin deprem eğitim kitabı ile 40 deprem eğitim CD'si dağıtıldığı belirtildi. Eğitimlere katılan öğrencilere 18 bin deprem ilk yardım çantası da verildiği ifade edildi.

Açıklamada, 2012'de Seka Park'ta açılan Deprem Simülasyon Merkezinde vatandaşların depremi yaşayarak öğrendiği vurgulanarak, merkezde bugüne kadar 25 bin kişinin uygulamalı eğitim gördüğü, böylece son 12 yılda toplam 78 bin kişinin deprem konusunda bilinçlendirildiği belirtildi.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan "Kıpırdayan Dünya" adlı tiyatro oyunununu bugüne kadar 45 okuldan 20 bin öğrencinin izlediği aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler