KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi toplanacak

KOBİ'ler ve Bilişim Kongresi toplanacak

TBD Başkanı Aktepe:- "Kongre, bilişimci ve sanayicilerin ülke kalkınmasında güç birliği yapması için önemli bir platform oluşturacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, KOBİ’lerin dünyadaki rekabet gücünü artırmak amacıyla düzenlenecek "1. Kobiler ve Bilişim Kongresi" 26 Eylül'de toplanacak.

TBD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, kongrede, "dijital dönüşüm ve yeni fırsatlar, yenilikçilik ve Ar-Ge, KOBİ'lere güç veren çözümler, bilişim güvenliği farkındalığı, genç KOBİ ve genç girişimcilere çözüm önerileri, melek yatırımcılar ve risk sermayesi, rekabet stratejileri ve yönetişim, üreten KOBİ'ler için kurumsal kaynak planlaması" başlıklarında panel ve oturumlar gerçekleştirilecek.

26 Eylül Salı günü Ankara Sheraton Otel'de toplanacak kongreye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katılması bekleniyor.

TBD Genel Başkanı Aktepe de kongrenin, bilişimcilerin ve sanayicilerin ülke kalkınmasında güç birliği yapması açısından önemli bir platform oluşturacağına dikkat çekerek, "Bilişim teknolojisi ve yazılım üretenlerin 'sanayici' kimliğine kavuşturulması ile sektörümüzde yeni bir dönem başladı. Bu kongrede, ülke ekonomisinde güç birlikteliği yapacak tüm taraflar bir araya getiriyoruz ve yol haritalarının tartışılacağı bir platform oluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Üretim Reform Paketi'yle artık bilişimcilerin de sanayi teşviklerinden yararlanacağına işaret eden Aktepe, TBD olarak kongrede, bilişim teknolojisi üreticilerini ve yazılım üreten firmaları Sanayi Sicil Belgesi almaya davet edeceklerini de bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :