Koalisyon güçleri Irak'ta 45 DAEŞ hedefini vurdu

Koalisyon güçleri Irak'ta 45 DAEŞ hedefini vurdu

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçaklar, Irak'ın Hit kentinde 45 DAEŞ hedefini vurdu

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, Irak'ın Hit kentinde 45 DAEŞ hedefini vurduğu bildirildi.

Irak ordusuna bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim Debun, "Koalisyona ait uçaklar, son 72 saatte 45 DAEŞ hedefini vurdu. Örgütün Hit kenti ve güneyindeki Kebise nahiyesindeki konaklama tesisleri, önemli ve stratejik mevzileri ve araçları hedef alındı" dedi.

Debun, saldırılarda onlarca DAEŞ militanı ve bazı komutanlarının öldüğünü belirtti.

- Bağdat'taki çatışmalarda 33 militan öldü

Öte yandan, başkent Bağdat çevresinde güvenlik güçleri ile DAEŞ arasında yaşanan çatışmalarda 27 militanın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında "Irak güçleri, son 24 saat içinde 27 teröristi etkisiz hale getirdi, örgüte ait 3 araç, 3 hücre ve 30 patlayıcıyı imha etti. Bağdat'ın güneyindeki bölgelerde bir bombalı kemer ve patlayıcı maddeler ele geçirildi" denildi.

Açıklamada ayrıca, başkentin batısındaki Şeyha bölgesinde DAEŞ saldırısının püskürtüldüğü ve 6 militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Irak'ta, DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler