KKTC'de "İİT Üye Ülkelerinde İhracat Stratejileri” Çalıştayı

KKTC'de "İİT Üye Ülkelerinde İhracat Stratejileri” Çalıştayı

KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Lakadamyalı:- "Kıbrıslı Türklere 50 yıldır uygulanan ambargoların acilen kaldırılması gerekir"

GİRNE (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Kıbrıslı Türklere 50 yıldır uygulanan ambargoların acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı ile İslam Ticareti Geliştirme Merkezi iş birliğinde düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) Üye Ülkelerinde İhracat Stratejileri” Çalıştayı, Girne'de bir otelde gerçekleştirildi.

Müsteşar Lakadamyalı, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, gözlemci üye ülke KKTC’ye bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması olanağı verdikleri için İslam İşbirliği Teşkilatına teşekkür etti.

- Ambargolar acilen kaldırılmalı

Kıbrıs Türk tarafının, uzun yıllardır devam eden Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için büyük çaba sarf ettiğini ancak Güney Kıbrıs Rum kesiminin bu konuda isteksiz davrandığını dile getiren Lakadamyalı, "Kıbrıslı Türklere 50 yıldır uygulanan ambargoların acilen kaldırılması gerekir." dedi.

Lakadamyalı, Türk tarafının dost ülkelerle ticaret, ihracat ve diğer konularda iş birliğini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

KKTC'ye uygulanan ambargoların ihracat ve ticaretin yanında diğer konularda da Kıbrıslı Türklerin günlük yaşamını olumsuz etkilediğini dile getiren Lakadamyalı, izolasyonların, Ada'da iki taraf arasında eşitsizlik ve dengesizlik yarattığını vurguladı.

Lakadamyalı, "Uluslararası toplumun artık ertelemeden Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargoların kaldırılması için somut adım atması gerekir." diye konuştu.

İİT Çalışma ve Eğitim Bölümü Başkanı Mamoudou Sall ise teşkilatın KKTC ile birçok kez ortak etkinlik gerçekleştirdiğini belirtti.

Sall, çalıştayın asıl amacının İİT üyesi ülkelerin ihracatçılarına, ihracat stratejileri alanında faaliyet gösteren insan kaynaklarının kapasite artırımına ve gelişimine yardımcı olmak olduğuna işaret etti.

Çalıştayda İslam Ticareti Geliştirme Merkezi hakkında tanıtım filmi de gösterildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler