KKK personeline ilişkin darbe davası

KKK personeline ilişkin darbe davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya, sanık savunmalarıyla devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesinde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki Başbakanlığın avukatı Uğur Çağlar katıldı.

Sanık eski kurmay binbaşı Turgut Akgül'ün savunmasının ardından avukatı Ayten İzmirli söz aldı. İzmirli, daha önce dile getirdiği, heyetteki başörtülü hakimin değiştirilmesi talebini yineledi.

Mahkeme heyetinde üye olarak görev yapan başörtülü hakim Nuray Hopikoğlu'nun duruşmadan reddi talebinin daha önceki duruşmada reddedildiğini hatırlatan İzmirli, "Bir hakimin türbanlı olarak duruşmalara çıkması laiklik ilkesine aykırılıkla sınırlı kalmaz, yargı bağımsızlığı ve tarafısızlığı ilkesinin de ihlali sonucunu doğurur." diye konuştu.

Avukat İzmirli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tanık olarak dinlenilmesini de talep etti.

Savunma yapan sanık eski topçu binbaşı Mustafa Şahin, mesailer genellikle uzun olduğundan, darbe girişimi gecesi de karargahta bulunduğunu, sonrasında tatbikat yapılacağının söylendiğini aktardı.

Tatbikat nedeniyle karargaha giriş ve çıkışın yasaklandığını, bu nedenle personele çıkış için izin vermediğini belirten Şahin, televizyonu kapattırdığının da iddia edildiğini hatırlattı. Şahin, darbe girişiminin yaşandığı anlaşıldıktan sonra bir albayın emriyle, toplanan kalabalığın dağılması için televizyonu kapattırdığını kabul ederek, haberleri izletmemek gibi bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Nizamiyedeki askerlerin görevlendirilmesini de kendisinin yaptırdığının iddia edildiğini aktaran Şahin, askerlere talimat bile vermediğini ileri sürdü.

Sigara kullandığını, yarım paket sigarası kaldığı için etrafındakilerden gece boyunca sigara istediğini aktaran Mustafa Şahin, "Darbe yapılacağından haberdar olsam, sigara konusunda hazırlıksız olur muydum?" şeklinde savunma yaptı.

Mustafa Şahin, karargahta bulunduğu süre içinde kimseye talimat vermediğini, kimseden emir ve talimat almadığını, kimseyle irtibatı olmadığını, 18 Temmuz'da mesaiye gittiğinde gözaltına alındığını ifade etti.

FETÖ ile ilişkisinin bulunmadığını, tercih ettiği hiçbir yere tayin olamadığını, yurt dışında görevledirilmediğini, ByLock kullanmadığını, örgütün okullarına gitmediğini ileri süren sanık Şahin, eşini katalogdan seçmediğini söyledi. Şahin, eşinin bir kaç kez girmesine rağmen KPSS'de başarılı olamadığını ve atanamadığını anlattı.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :