Kızılay'da "demokrasi nöbeti" devam ediyor

Kızılay'da "demokrasi nöbeti" devam ediyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nda binlerce vatandaşın "demokrasi nöbeti" sürüyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'dan bu yana binlerce vatandaşın akın ettiği Kızılay Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar, şehitlerin posterleri ve Türk bayrakları, darbe karşıtı sloganlarla darbe girişimine tepki gösteriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle coşan vatandaşlar, kimi zaman da meydana kurulan dev ekranlara yansıtılan 15 Temmuz'a ait görüntülerle hüzünlü dakikalar yaşadı.

Genç yaşlı, kadın erkek alanı dolduran vatandaşlara Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli sivil toplum kuruluşları su, çay, kumanya ikramlarında bulundu.

Kızılay Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana devam eden "demokrasi nöbetine" bugün, bazı milletvekilleri ile belediye başkanları da katılarak, meydana kurulan platformdan halkı selamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :