Kitapçıdan "çok satması gerekenler" reyonu

Kitapçıdan "çok satması gerekenler" reyonu

Eskişehir'de faaliyet gösteren bir kitapçı, "çok satanlar" reyonunun yanında "çok satması gerekenler" adını verdiği reyonla kitapseverlere alternatif sunuyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de faaliyet gösteren bir kitapçı, "çok satanlar" reyonunun yanına "çok satması gerekenler" adını verdiği alternatif bir reyon oluşturdu.

Kitapevi çalışanları, çok fazla reklamı yapılmayan kitapları okuduktan sonra, kitapseverlere alternatif fikir olması için ürünlerin teşhirini bu reyonda yapıyor.

İtalik Kitapevi'nin sorumlusu Hicri Kuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuyuculara fikir verebilmek amacıyla başlattıkları "çok satması gerekenler" reyonunun müşterilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kuşçu, kitap satın almaya gelenlerin çoğu zaman "önerdiğiniz bir kitap var mı?" diye sorduğunu dile getirerek, "Kitapevinde boş vakitlerimizi yeni ya da eski gözetmeksizin kitap okuyarak geçiriyoruz. Müşteri, kimi zaman ne tür bir kitap alacağını öncesinde belirlemeden de gelebiliyor. Bu müşterilere alternatifler sunabilmek için çok satması gerekenler reyonunu oluşturduk." diye konuştu.

- "Popüler kültür kitapta da var"

Sadece "satsın" diye yazılan çok fazla kitap olduğunu ifade eden Kuşçu, şöyle devam etti:

"Bir ay çok popüler olup akabinde yok olan şarkıcılar, oyuncular gibi kitap yazarları da var. Binlerce satan bir kitabın yazarı 3 ay sonra tanınmıyor. Popüler kültür kitapta da var. Fakat bir yandan da okuduğunuzda sizi sürükleyip götüren, içi çok dolu kitaplar görüyoruz. Reklama bütçe ayıramadıkları için bilgiler, şiirler, yazılar rafta kalıyor. Bir kitapçı için kolay olan en çok satan kitabı önermektir. Biz zor olanı yapıyoruz, satması gereken kitapları öneriyoruz."

Kuşçu, sadece birileri "okuyor" desin diyerek alışveriş yapıldığını anlatan Kuşçu, "Kitapta isim ve kapak tasarımı insanları en çok cezbeden kısım. Bir kitabın reklamı iyi yapılınca zorunluluk gibi o kitap satın alınabiliyor. Zengin olmanın sırları konu başlığında kitaplar arayan vatandaşlar olabiliyor. Özenti kitap alışverişi yerine doğru tercih yapmayı öğrenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hicri Kuşçu, çalıştığı kitapevinde ikinci el kitapların da bulunduğunu belirterek, "Çok satması gereken kitaplarda ayrımcılık yapmıyoruz. Eğer bir kitap gerçekten ruhumuza dokunuyorsa birilerinin de o kitabı okumasını istediğimiz için bu yolu seçtik. Umuyorum ki ülkemizin her yerinde böyle bir uygulama yapılır." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :