Kırşehir'de "Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması" toplantısı

Kırşehir'de "Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması" toplantısı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması" toplantısı düzenledi.Fen Edebiyat Fakültesi konferans...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması" toplantısı düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretmenlerin eğitim kalitesinin arttırılması ve iyi öğretmenlerin yetiştirilmesi için daha özverili çalışılması gerektiğini belirtti.

Okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması toplantısını ilk kez 2016-2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dekan Balay, şöyle konuştu:

"Kalkınmada eğitim en önemli yere sahiptir. Fakültede öğretmen adaylarını ne kadar iyi eğitirsek eğitelim öğretmen olarak sahaya inmediği sürece teorik bilgilerini aktaramazlar. Biz, bu işin üzerinde fazlaca duracağız. Bir öğretmenin dürüst, adaletli, mücadeleci gibi özelliklere sahip olması gereklidir. Bir çocuğa sadece bilgi değil bilginin yanında çocuğun ahlaki olarak da eğitilmesi gerekir."

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Bayram Tay ise, öğretmen adaylarında başarılı bir eğitim için yapılması gerekenlerden bahsetti.

Tay, öğretmen adaylarının, son sınıfta Milli Eğitime bağlı okullardaki stajlarının nasıl yapılması gerektiğini, branş olarak farklı eğitim aşamalarından geçmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Dost da, Milli Eğitim Bakanlığının en son uygulaması olan Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ile artık akademisyenler ve kurum çalışanlarının internet üzerinden öğretmen adaylarının devamsızlık, puan durumları gibi durumları sistem üzerinden görebileceklerini, ilerleyen zamanlarda sistemin daha çok ihtiyaca cevap verecek niteliğe ulaşacağını aktardı.

Uygulama toplantısına, öğretim üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler