Kırşehir'de kaza oranlarında azalma

Kırşehir'de kaza oranlarında azalma

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan tedbirlerle önceki yıllara oranla trafik kazalarında azalma yaşandığı bildirildi.Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan tedbirlerle önceki yıllara oranla trafik kazalarında azalma yaşandığı bildirildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde tatillerini yapmaları için tedbirler alındı.

Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir'den geçen bölümünde 20 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirildi, ekipler kazaların yaşandığı kör noktalar başta olmak üzere Akpınar, Kaman, Ortaköy ve Hacıbektaş yol kavşakları ile 14 ayrı noktada uygulama yaptı.

Kavşak ve trafik ışıklarının olduğu noktalara emniyet kemeri, hız ve dikkatli sürüş konularında uyarıcı afişler asıldı, uykusuz ve dikkatsiz olduğu tespit edilen sürücüler dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Ramazan Bayramı tatili süresince Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir'den geçen bölümünde 5 trafik kazasında 14 kişi yaralandı. 2 bin 311 aracın kontrol ve denetimleri yapıldı, 26 araç trafikten men edildi, 11 sürücü belgesine el konuldu, 156 araca işlem yapıldı.

Yapılan denetimler sayesinde önceki Ramazan Bayramı tatillerine göre kaza ve yaralı sayıları azaldı. Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir bölümünde Ramazan Bayramı tatillerinde 2015 yılında 6 kazada 22 kişi, 2016 yılında 8 kaza da 19 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :