Kırşehir'de karantina uygulaması kaldırılıyor

Kırşehir'de karantina uygulaması kaldırılıyor

Şap hastalığı nedeniyle 4 aydır kapalı olan canlı hayvan pazarı yeniden açılacak

KIRŞEHİR (AA) - Şap hastalığı nedeniyle başlatılan karantina uygulaması nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı olan Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı'nın yeniden hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla Kırşehir Hayvan Sağlığı Komisyonu'nun, yaklaşık 4 ay önce canlı hayvan pazarının da içinde olduğu bazı yerlerde karantina uygulaması başlattığını hatırlattı.

Hastalığın ortadan kalkması nedeniyle komisyonun hayvan pazarının açılması yönünde karar aldığını dile getiren Yavuz, 5 Haziran Pazar günü itibarıyla karantina uygulamasının kaldırılacağını aktardı.

Canlı hayvan pazarının da yeniden hizmete açılacağını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Hastalığın yeniden canlanmaması için pazar yerine gelen tüccar ve mal sahiplerini uyarıyoruz. Bütün çift tırnaklı büyük ve küçükbaş hayvan türlerinde görülebilecek hastalıklı hayvanlar kesinlikle pazara alınmayacaktır. Ayrıca, hayvan sahiplerinin dezenfeksiyon ve karantina tedbirleri de hastalığın bulaşmaması veya yayılmaması açısından çok önemlidir. Özellikle pasaportsuz, kulak küpesiz ve raporsuz hayvanlar kesinlikle hayvan pazarına alınmayacak. Bu alınan kararlar hayvan sahiplerimiz ve ilimiz hayvancılığı açısından çok önemlidir."

Yavuz, şap hastalığının yeniden ortaya çıkmaması için hayvan sahiplerinin kurallara uyması gerektiğine işaret ederek, olumsuz durumda, yurt dışından Kırşehir'e hayvan girişinin de sıkıntıya düştüğüne işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :